Martin Helme: Eestis kehtib apartheidirežiim

EKRE juhi Martin Helme sõnul on valitsusse pääsedes palju asju, mis kohe tuleb ära teha. Foto: Malle-Liisa Raigla

EKRE juhi Martin Helme sõnul on valitsusse pääsedes palju asju, mis kohe tuleb ära teha. Foto: Malle-Liisa Raigla

Läänemaad külastanud EKRE esimees Martin Helme lõpetaks ise võimul olles esimese asjana hüsteeria õhutamise ja inimeste tülli ajamise.

Helme hinnangul on Eestis praegu apartheidirežiim, kus inimesed jaotakse headeks ja halbadeks ning head võivad halbadele iga päev koha kätte näidata.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
96 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kai
2 aastat tagasi

Koristage see jura juba ära, isegi pildi peale on vastik vaadata!!!

Huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  Kai

Tohoh. Mis ta teile teinud on, et nii hirmus kohe?

Vahi jutumeest
2 aastat tagasi

Esiteks, EKRE oma kommunikatsioonikanalid tegelevad 24/7 hüsteeria ja vastandumise õhutamisega. Kui oleks apartheidi reziim, siis oleks need propagandaaparaadid ammu suletud kui riiklikult ohtlik element.

Teiseks, see et Helme sugused vennad võivad päise päeva ajal lihtsalt ringi käia ja valetada, näitab faktiliselt seda et meil on demokraatiaga ikkagi hästi. Apartheidireziimist rääkimine näitab rääkija mõõdutundetust, valelikkust, pahatahtlikkust ning täielikku maitselagedust.

Hale.

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  Vahi jutumeest

Tooge palun üks näide valetamisest, siis usun! SopaDelfi faktikontroll ei lähe arvesse, lihtsalt mainin.

Leo Jürgenson. EKRE liige
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

Nad ei oska lahti seletada milles siis seisneb Martin Helme valetamine.Olen proovinud aga ei tule sealt midagi tarka.Tänase valitsuse pooldajad ei mõista tegelikku olukorda sest on minetanud reaalse taju,on vihkamise õhutajad.Mina,vanem elukogenud mees,üritan olla kahe jalaga maas ja teen endale selgeks enne kui hakkan lahmima.Mina pooldan neid poliitikuid kellest on minule kasu ja siis kellest on kasu Eesti Vabariigile.

Tina kuul
2 aastat tagasi

Siis ei ole sinust ka kasu

Valge Daam
2 aastat tagasi

Uhkusega hääles raporteeriti “võimumeeste” poolt,
et esimesed trahvid on tehtud!

Juss
2 aastat tagasi

Kui oleks võimul siis lõpetaks ja kuna ei ole võimul siis ei lõpeta 🙂

Unustage ära
2 aastat tagasi

Et elu saab endiseks – ei saa! Mida kiiremini üritate aru saada uuest reaalsusest, seda kasulikum elule ja tervisele. Kramplikult minevikus ning meediamuinasjuttudes kinni olemine tuleb vaid kahjuks.

Doktor
2 aastat tagasi
Reply to  Unustage ära

loll!

enn
2 aastat tagasi
Reply to  Doktor

oi kui TARK meie doktor on!

Katrin
2 aastat tagasi

Apartheid oli ametlik rassilise eraldatuse poliitika, mis kehtis Lõuna-Aafrika Vabariigis aastatel 1948–1994.

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Katrin

Martin on ajaloolane!

Vahi jutumeest
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

ja propagandist, kes on ajaloost propaganda kenasti selgeks saanud

Enriko
2 aastat tagasi
Reply to  Katrin

Martin ütles intervjuus: “See on apartheidirežiim, kui sa jagad inimesed kaheks eri grupiks, kus ühed on head ja teised on halvad ja head inimesed võivad halbadele iga päev näidata kohta kätte.” …. Paluks arvustada seda konkreetset lauset, mitte Lääne Elu ajakirjaniku poolt kuuest pikast veerust ainsana välja kistud ja pealkirja sobitatud võõrsõna. Võimalik muidugi, et enamik kommenteerijaid pole tervet artiklit lugenud aga mida Martin siis apartheidirežiimi kohta valesti ütles? Kusjuures paljud vaktsineeritud peavadki end geenimanipulatsiooni tagajärjel olemuslikult kõrgemaks/vabamaks kui veel covidisse haigestumata ja geenivaktsiinita kodanikud. Kusjuures viimastele on nagu endisaegses LAV-ski keelatud teatud asutustesse/üritustele sisenemine ja teatud töökohtadel töötamine. Kas… Loe rohkem »

Vatt
2 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Väga õige! Mõni liberast ei vaevugi lugema, saaks ainult pimedast vihast aetuna sildistada ja halvasti teise kohta kirjutada. Ainult loe ja imesta kui vihane on sallivuslaste armee

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Apartheid on rassiline eraldatus, vaksimisega pole siin mingit pistmist.

Enriko
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

To viloloog: Mis on rass? Inimgrupp, kellele on omane teatud geneetiline eripära (see pole kindlasti täiuslik definitsioon). mRNA vaktsiinil on geneetikaga kokkupuude olemas – igatahes rohkem kui rõuge- ja leetrivaktsiinil. Õnneks pole vaktsineerituil veel spetsiifilisi välistunnuseid arenenud kui koroonapass v.a.. Seepärast tundubki India kastisüsteem mulle täpsem võrdlus: otseseid rassierinevusi pole, kuid alamast kastist kodanikke põhimõtteliselt teatud tööle ei võeta ja teatud asutustesse ei oodata (andmed tänastest reisikirjeldustest).

Kuule Mati
2 aastat tagasi

“Apartheid oli ametlik rassilise eraldatuse poliitika, mis kehtis Lõuna-Aafrika Vabariigis aastatel 1948–1994. Sõna pärineb afrikaani keelest ning tähendab eraldiolekut.”

Eraldiolekut – nagu vaktsineeritud ning mittevaktsineeritud. Mis siin arusaamatut on?

Mati Põdra
2 aastat tagasi
Reply to  Kuule Mati

Ma nagu ei näeks, et Eestis käiksid neegrid ja valged eraldi koolides või siseneksid bussi erinevatest ustest.

Mati Põdra
2 aastat tagasi
Reply to  Mati Põdra

Ja kui me räägime vaktsineerimisest, siis kõrtsis ja kinos käimine ei ole universaalne inimõigus. Aga koolis ja tööl ei keela keegi käia. Erand, kui mõne töökoha riskianalüüsis on kirjas vaktsineerituse nõue.

Totu või?
2 aastat tagasi
Reply to  Mati Põdra

Kui töölt vallandatakse vaktsiini põhjal siis on see jah apartheid! Ja ka kinos vms. Käimine, samaväärselt iga teise kodanikuga, on inimõigus!
Muideks, statistika on viimasel ajal selline, et peamised haiged (ning surijad) on vaktsineeritud.

Juss
2 aastat tagasi
Reply to  Totu või?

Totu uus kohalik teadlane 🙂

Tähelepanek
2 aastat tagasi
Reply to  Totu või?

Kui kõneletakse statistikast siis palun viidata statistikaameti ametlikele andmetele.

Ametlikud andmed
2 aastat tagasi
Reply to  Tähelepanek

Mujalt maailmast: – UK – vaktsineeritute haigestumine on praeguseks ületanud mittevaktsineeritute omad – Gibraltar – 100% vaktsineeritud, uus laine käimas – Taani – kõrgest vaktsineerituse % hoolimata uuesti lukus – jne. Samuti on teada, et: – vaktsineerituks loetakse inimene 2 nädalat peale 2. süsti saamist – 80% vaktsiinisurmi toimub 1 nädala jooksul – seega need inimesed “ei ole vaktsineeritud” vaid lihtsalt kukuvad pikali ja surevad ära, ning on statistiliselt “mittevaktsineeritud” Nii et Statistikaamet jah – 19. nov. ei ole veel suutnud kokku arvutada (rekordilist) oktoobris surnute arvu… Või on vaja midagi varjata? Miks on surmad Eestis 2021. aastal hüppeliselt üles… Loe rohkem »

eksole
2 aastat tagasi

ma ei saa küll aru miks, aga millegipärast hakkas nädal-kaks peale seda, kui vaktsineerimata rahvas avalikelt üritustelt välja visati, nakatumine langema ja haiglate koormus vähenema.
Miks küll? Kes oskab öelda? Mingi veider anomaalia, vist.

Ehh
2 aastat tagasi
Reply to  eksole

No milleks udu ajada!? Ei ole ju päris nii, et nüüd langeb pidevslt. Üks nädal langeb, teisel jälle tõuseb. Olge faktides täpne!

Alex
2 aastat tagasi

Tundub, et “ametlikud andmed” ei ole just kõige teravam pliiats. Piisas võtta lahti stat.ameti koduleht, kus 45. nädala seisuga (46. pole ju veel läbi) on surmade statistika kajastatud. Samuti oleks “Ametlikud andmed” vähekese vaevaks võtnud ja uurinud, et vaktsiinid pole kunagi 100%-list kaitset taganud. Või tahab väita, et ilma vaktsiinideta oleks surmade arv väiksem?

nooh
2 aastat tagasi
Reply to  Totu või?

kui töölt vallandatakse, sest sa vaktsineerida ei ta, siis ilmselt on sul midagi veel viga. Hea võimalus odavalt lollakast lahti saada.
Kui sa kinos käimine on sulle nii oluline, et seda inimõiguseks nimetad, no siis tuleb küll tunnistada, et üsna piiratud silmaringi ja mõttemaailmaga tegelane. Lihtsalt mõjutatav rumalavõitu indiviid, ehk lühidalt- kasulik idioot.

Tina kuul
2 aastat tagasi
Reply to  Totu või?

Aga mul on koolera ja lähen homme peole.

Ohohh
2 aastat tagasi
Reply to  Mati Põdra

Kas keegi kirjutas kuskil inimõigustest või!? Jutt on siiski inimeste sortimises, esimene ja teine sort. Nagu vanasti, neeger kõrtsi ei pääsenud, kus valged ainult käia võisid. Mitu korda peab kirjutama, et kohale jõuaks, millest üleüldse artiklis juttu on?

To Mati Põdra
2 aastat tagasi
Reply to  Mati Põdra

Kes see loll on, et töölkäimist keelata? Kust riik siis raha saab? Mul endal küll päris ükskõik, mida see kaka keelab, sest süüa oskan ma väga hästi ise ka teha. Pealegi olen märganud, et oluliselt rohkem raha jääb alles. Nojah, söögikohtade arveid ju pole:)) Riik selle võrra jälle vaesem, sest käibemaksu näol jääb neil minu ja teiste minusuguste osa saamata. Kulutan selle siis näiteks Amazoni’st mõne vajaliku asja ostmiseks. Las mu raha läheb parem kusagile teise riiki, aga seda valitsust ei pea vajalikuks toetada.

Maakas
2 aastat tagasi

Jah, on tõesti. Võib olla see ongi Kallase eesmärk. Kuna ta on kõik salastanud, ei tea me keegi, mis tal täpselt plaanis on.

*mõisniku pojal\"
2 aastat tagasi

ongi raske elu, sest sel ajal kui Eesti Rahvas Riiki tegi, kasvatas isa pulle ja ei tahtnud “üldise hüsteeriaga” kaasa minna. Enamjagu lapsi pärib vanematelt oma tõekspidamised. Ja nii ongi, ei mingit hüsteeriat covidiga koos elamisel

No nii..
2 aastat tagasi

See musisuu ei saa ise ka aru mida suust välja ajab kord üks jutt siis teine jutt…jne

Huvitav teada
2 aastat tagasi
Reply to  No nii..

Kas teie olete siin palgaline kommenteerijatroll?