Kert Vassar tuli kutsemeistrivõistlustel kolmandaks

Elen Freivald

elen@le.ee

Vasakult: juhendaja Rain Koor, kolmas koht Kert Vassar, kuues koht Kristjan Lebedev. Foto Aile Nõupuu
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4
Vasakult: juhendaja Rain Koor, kolmas koht Kert Vassar, kuues koht Kristjan Lebedev. Foto Aile Nõupuu

Läinud nädalal Haapsalu kutsehariduskeskuses peetud IT-süsteemide spetsialistide kutsemeistrivõistlustel “Noor Meister 2021”, sai HKHK õpilane Kert Vassar kolmanda koha.

HKHK avalike suhete spetsialisti Tiia Tiisleri sõnul osales võistlusel 12 õpilast kaheksast kutsekoolist. „Registreerunuid oli rohkemgi, kuid mõned osalejad olid sunnitud loobuma, sest nad polnud vaktsineeritud,” ütles Tiisler.

HKHK õpilastest osales IT-võistlustel kaks noort: Kert Vassar ja Kristjan Lebedev, mõlemad IT-19 grupist. Nendest Vassar saavutas kolmanda koha. „Saab öelda, et võistlus oli meile väga edukas,” ütles Tiisler.

Ka HKHK kutseõpetaja Rain Koor jäi poiste sooritusega üsna rahule. „Kristjani puhul jäi natuke kripeldama, et tal jäi viiendast kohast väga napilt puudu, kokkuvõttes jäi ta kuuendaks,” ütles Koor.

Tiisleri sõnul sai kool võistluste korraldamise eest kolleegidelt teistest koolidest ja kohtunikelt palju kiidusõnu. „Meil on väga hea meel, et kõik sujus viperusteta,” ütles Tiisler.

HKHK noormeeste sõnul olid nad enne võistlust juhendajaga mitmed võistlusülesanded läbi teinud – see tuli võistluspäeval kasuks ja andis juurde enesekindlust. „Harjutasime võistluseks eelnevate aastate võistlusülesandeid läbi tehes,” ütles Koor.

IT-süsteemide kutsemeistrivõistluste esikoha sai Jaan Kollamaa Viljandi kutseõppekeskusest, teiseks tuli Germo Tael Pärnumaa kutsehariduskeskusest ja kolmas oli HKHK õpilane Vassar.

Tiisleri sõnul pidi HKHKs toimuma teinegi üleriigiline kutsemeistrivõistlus, restoraniteenindajate oma, kuid see jäeti tänavu ära. „Koroonaviiruse leviku tõttu otsustas haridus- ja noorteamet selle võistluse lükata järgmise aasta kevadesse. Uut võistlusaega pole veel paika pandud,” ütles Tiisler.

Eestis on noorte kutsevõistlusi korraldatud aastast 2006.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments