Koroonaviiruse leviku riskitase alanes punaselt oranži

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Valitsus võttis teadmiseks, et koroonaviiruse leviku riskitase alanes punaselt ehk väga kõrgelt tasemelt ühe võrra madalamale oranžile ehk kõrgele tasemele.

Hoolimata nakatumise langusest võrreldes eelmiste nädalatega on Eestis endiselt tegemist kõrge koroonaviiruse leviku ohuga. 7 päeva keskmisena nakatub päevas 838 inimest. Vastavalt riskimaatriksile püsib ohutase kõrge, kui 7 päeva keskmisena nakatub päevas 600-1000 inimest. 7 päeva keskmisena hospitaliseeritakse Eestis 42,29 inimest. Mõlemad näitajad püsivad langustrendis. Langustrendis püsib ka 7 päeva keskmine koroonaviirusest põhjustatud surmade arv, mis on praegu 9,1 inimest. Samuti langeb üle 60 aastaste inimeste nakatumise tase, 7 päeva keskmisena nakatub selles vanuserühmas 160,4 inimest. Juhitaval hingamisel viibivate COVID-19 patsientide arv on tänase päeva seisuga 24 inimest.

Viiruse leviku kõrge ohu korral on endiselt väga oluline järgida kehtestatud kontrollmeetmeid: kanda avalikes siseruumides maske, liikud hajutatult, kasutada desinfitseerimisvõimalusi. Kontrollitud avalikes
ruumides tuleb esitada COVIDi tõend. Raske haigestumise ja haiglasse sattumise eest kaitseb väga tõhusalt vaktsineerimine.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments