Galerii: Viigi kooli õpetajate viisik pani naised näitusele

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kai Jeeberg (vasakult), Larissa Ulm, Kaja Kasemaa ja Ene Normak näituse avamisel. Foto: Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 41

Fotod: Urmas Lauri

Viis Haapsalu Viigi kooli õpetajat uurivad vast avatud väljapanekul Haapsalu kunstikooli galeriis õrnemat sugupoolt.

Õieti on oma töödega Haapsalu kunstikooli galerii vallutanud viis naisõpetajat – Kaja Kasemaa, Ene Normak, Larissa Ulm, Kai Jeeberg ja Sveta Malken – ning seekord pole määratluses „nais-” midagi stigmatiseerivat. Näituse pealkiri võiks „Naiste” asemel olla ka „Naised naistest”, sest nii see just on – viis naist lahkavad (või ka lihtsalt eksponeerivad) naist kui niisugust ja naiselikkust, võtavad selle tükkideks lahti ja esitavad küsimusi, aga ka tikivad, voolivad, põletavad, joonistavad, maalivad lihtsalt niisama, puhtast loomise rõõmust. Võibolla just toda viimast on Viigi kooli „Naistes” ja naistes enim.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Manna Liisa
2 aastat tagasi

Väga huvitavad ja isikupärased tööd. Kindlasti – minge vaatama. Fotograaf oleks võinud pildistamise hetkeks paluda mask eemaldada, eeldusel, et need pildid siin lähevad ajalukku, kuid tegijate näod jäävadki maskide alla. Niisama olnuks viisakas avaldada kunstikooli galerii aadress ja avatuse kellaaeg. Digiartikleid loevad paljud ja – kaugemalt inimesed ju ka.