Eesti Päevaleht: vabalt tänavail jalutav lapsemõrvar tekitab kohalikes hirmu

Lääne Elu

info@le.ee

Vassili Otškalenko Haapsalu bussijaamas. Foto: Nikolai Ivanov
Vassili Otškalenko Haapsalu bussijaamas. Foto: Nikolai Ivanov

Paarisaja elanikuga Panga külla peal liigub ringi eluks ajaks vangi mõistetud Vassili Otškalenko, kes on samas kandis lapsi vägistada püüdnud ja mõrvanud. Kohalikel pole aimugi, millal äkitselt avavanglasse ümber paigutatud kurjategija parasjagu küla peal ringi kolamas on, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kaks aastat tagasi leiti, et Otškalenko puhul on endiselt kõrge oht, et ta paneb toime uusi kuritegusid. Nüüd aga võib ta juba detsembris vanglamüüride vahelt pääseda. Justiitsministeerium äkilist hinnangu muutumist ei avalda.

Kaks aastat tagasi muutunud seaduse tõttu võib 23 aastat kinni istunud eluaegsed vangid ümber paigutada avavanglasse, mis võimaldab neil muuhulgas käia väljasõitudel – kokku 21 päeval aastas.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Teele Sihtmäe sõnul ei saa ministeerium avaldada, kas ja kuidas Otškalenko järele valvatakse, kuna vangistuses viibivate inimeste isikuandmeid ei avaldata. Ta ütleb siiski, et vangla kontrollib avavangla vangide liikumist väljaspool avavanglat ja liikumist lubatud asukohtades ning reageerib, kui vang kaldub kõrvale ajakavast.

Haapsalu politseijaoskonna piirkonnavanem Indrek Tohteri sõnul käis politsei kohalikus koolis olukorda selgitamas. „Avavangla võimalust kasutaval inimesel on võimalus küll liikuda vabamas režiimis, kindlates sihtkohtades, ent ta on jätkuvalt järelevalve all kinnipeetav,” kinnitas Tohter.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments