Jaaknasse tuleb kiiruskaamera

Kiiruskaamera Lihulas. Foto: Urmas Lauri
Kiiruskaamera. Foto: Urmas Lauri

Reedel paigaldas transpordiamet Jaakna bussipeatuse lähedusse uue kiiruskaamera, mis siiski kohe tööle ei hakka.

„Väga õigesse kohta paigaldavad,” ütles Haapsalu politseijaoskonna patrullitalituse juht Meelis Laurmann. „Seal lähedal oli kaks aastat tagasi hukkunuga avarii.”

Transpordiamet paigaldab kiiruskaamera Ääsmäe–Haapsalu–Rohuküla maantee 44,7. kilomeetrile vaid Haapsalu poolt tulevasse sõidusuunda.

Lisaks Läänemaale paigaldab transpordiamet kaamerad ka Tallinna–Paldiski maanteele ja Tallinna–Narva maanteele. „Kiiruskaamerad veel tööle ei hakka. Enne tehakse uutes asupaikades korda ka liikluskorraldus ning elektri püsiühendus,” selgitas transpordiameti taristu korraldamise osakonna juhataja Erkki Vaheoja. „Transpordiamet teavitab täiendavalt, kui kiiruskaamerad tööle hakkavad.”

Kolmest uuest kabiinist kaks asusid varem Tallinna–Tartu–Võru–Luhamaa maanteel Võõbul ning üks Pärnu maanteel Reius. Ka paar aastat tagasi Taeblasse paigutatud kiiruskaamera toodi Läänemaale Reiust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jah
2 aastat tagasi

eesmärk pole mitte liikluse rahustamine vaid raha korjamine, ja selleks võiks siis ju lihtsalt tee maksu kõikidele teedele kehtetada, sõidad külateel maksad euro , suurel teel kümnekas , peateel 20, slaagbaumid ette ja rikkus voolab valdadesse, sm. külvivolinikud , asume neid plaane ellu viima ja rikkust majja tooma

rikkuse asemel.......
2 aastat tagasi
Reply to  jah

Kui selline veidrus tõeks saaks, ise maksaksid end haigeks ja seda rõõmuga. Kui seda soovid, võid ju katsetada ehk võtavad vastu raha juba täna.

see
2 aastat tagasi

tuleb niikuinii, sest tibide valitsus teab , et raha neile kasuka ostuks annab tavaliselt mees või armuke

Vvvv
2 aastat tagasi
Reply to  jah

See on kummaline, minu pealt need kaamerad küll raha ei korja. Otsi parem probleemi rooli ja tooli vahelt.

Arvos
2 aastat tagasi

Vaat see on ennetamine – kaks aastat tagasi oli.

Ei tea
2 aastat tagasi

Valest otsast aetakse minuarust seda liiklusohutuse asja. Paneme kaamerad üles ja trahvid trahvid trahvid. Raha voolab sisse kassasse. See ju eelarvesse ka sisse kirjutatud prognoositav trahviraha miljonites. Iga kaamera sissetulek on eraldi keskmiselt välja arvutatud ju! Kuna liiklemine ja autostumine suureneb ka läänemaal, siis tuleb hoopiski maantee pealinna vahel muuta turvalisemaks, mitte kaameraid toppida. Mõni laseb enne kaamerat hoo maha nii 70 peale ja see tekitab peale kaamerat palju ohtlikuma olukorra, kuna siis hakatakse möödasõitu üritama, tänu sellele hoo mahavõtjale. Talveti eriti ohtlik!!! Politseinik kiidab takka,arvates, et turvalisust tagastakse, aga tegelikusses koondub asi rahavoolu peale, mitte oluliselt turvalisuse tagamisele.

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

Rumalatelt tulebki raha võtta, niipaljugi neist kasu!

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

Ma ei pea õigeks, et riiklikud ametid peaksid nn lollidelt raha ära võtma, nende ülesanne peab olema turvalisuse ja üldise heaolu tagamine, mitte raha korjamine ei tohi muutuda peamiseks ülesandeks, aga sellest just kirjutasin.

Tagasihoidlik
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

Turvalisemaks saabki liiklust läbi rikkuja rahakoti, 90 km/h on piisav kiirus sel maanteel liiklemiseks- kuhu kiirustada, kas surnuaeda?
Ja et poleks vaja kiirustada ja kiirust ületada, siis tuleb hakata varem tulema.

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  Tagasihoidlik

Võib olla peaksite uuesti lugema, mida kirjutasiin!?

Hellat
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

Kui kiirust ületad ongi trahvid, trahvid, trahvid