Vormsil ja Hiiumaal leevenevad koroonapiirangud

Vormsi vaib algab juba sadamast. Foto: erakogu
Vormsi sadam. Foto: erakogu

Valitsus tegi neljapäeval põhimõttelise otsuse kaotada Hiiumaal ja teistel püsiasustusega väikesaartel, nagu Kihnu, Ruhnu ja Vormsi, maskikandmise kohustus ja leevendada piiranguid huviharidusele, koroonatõendi nõue avalikes siseruumides jääb siiski kehtima, kirjutas ERR.

„Kaks suhteliselt konkreetset asja on siis need, et Hiiumaal ja väikesaartel ei pea kohustuslikult kandma maski. Ja teiseks huviharidust puudutavad erinevad piirangud kindlasti leevenevad. Ei pea jääma karantiini, kui on puututud kokku (nakatunuga – toim.) ja ka arvulised piirangud kaovad,” rääkis riigihalduse minister Jaak Aab.

Ühtegi konkreetset näitu, mille saavutamisel teised maakonnad piirangute leevendamist loota võiks, paika ei pandud, vaid valitsus jälgib olukorda ja teeb otsused, kui ka mujal jõutakse vaktsineerituse tasemelt ja viiruse madala leviku poolest Hiiumaaga võrreldavale tasemele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments