Erkki Bahovski: lääs ei tohiks kõrvu päris lonti lasta

Erkki Bahovski.

Erkki Bahovski.

Pärast USA ja tema liitlaste häbiväärset taandumist Afganistanist on hakanud taas tugevamalt kõlama hääled, mille järgi ei saa lääs teistele peale sundida oma väärtusi ega demokraatiat eksportida.

Laskem teises väärtuskultuuris elavatel riikide ja rahvastel elada oma elu, on ilmselt selle aasta deviis.

See kõik kõlab ilusti ja on mõnetine seletus lääneliitlaste läbikukkumisele Afganistanis. Aga ainult mõnetine, sest tuleks selgeks teha, mida me mõistame teistsuguste väärtuste all. Kui väärtused puudutavad teistsugust riietust, söömiskombeid ja teisi sarnaseid nähtusi, on kõik arusaadav. Kui aga väärtused liiguvad kohta, kust algab suhtumine inimese elusse ning naise ja mehe suhetesse, jõuame hallile alale, ning jutt väärtuskultuuri eksportimise ekslikkusest muutub kaheldavaks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Meie suur iidol koos meie kaitseorganisatsiooniga põgenesid nagu rotid uppuvalt laevalt jättes maha kogu oma vara millest osa muidugi võimetus vihas puruks peksid sekka muidugi teiste vara ka !
Tänaseks on meie suur iidol koos iglismannide ja austraalastega nurga tagant noa selga löönud prantslastele – mis saab edasi,millal meie järjekod jõuab ?