Sel nädalal toimub üle Eesti suur COVID-19 vaktsineerimine

Foto: Arvo Tarmula
Vaktsineerimine. Foto: Arvo Tarmula

Tänasest pühapäevani on võimalik kõikides Eesti maakondades õhtusel ajal ning nädalavahetusel COVID-19 vaktsineerimise teemal küsida ja ette registreerimata vaktsineerida, kaasa on vaja võtta vaid isikut tõendav dokument.

Vaktsineerimise võimalusi pakutakse apteekides, kaubanduskeskuste parklates, avalikel väljakutel või kaupluste ees, ringi sõidavad vaktsineerimisbussid.

Läänemaal saab vaktsineerida täna Läänemaa haiglas ja Rannarootsi keskuse Benu apteegis. Haiglas on vaktsineerimine ka reedel ja laupäeval. Rannarootsi keskuse apteegis on vaktsineerimine lisaks tänasele ka neljapäeval. Pühapäeval saab vaktsineerida kaubamaja apteegis.

„Mäletame veel rasket talve ja kevadet, mil haiglad täitusid COVID-19 patsientidega ning tervishoiusüsteemi ülekoormuse ennetamiseks tuli piirata suurt osa ühiskonnaelust. Ainus võimalus selle vältimiseks koroonaviiruse kolmandas laines on vaktsineerimine. Meil kõigil on vaja kaitsta end COVID-19 vastase vaktsiiniga enne viiruste hooaega,“ ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik. „Kutsun üles kõiki, kes veel pole end ja teisi vaktsineerimise teel kaitsnud, seda võimalust kasutama. Hoolitseme ka selle eest, et meie pere ja lähedased oleksid hoitud, aidates neil leida vastuseid oma küsimustele ning pakkudes vajadusel abi vaktsineerimisaja broneerimisel ja transpordil.“

Haigekassa juhatuse liikme Maivi Parve sõnul oli suve jooksul inimestel laialdane võimalus vaktsineerida erinevatel üritustel, ringiliikuvates vaktsineerimisbussides või kaubanduskeskuste parklates. „Sügiseste ilmade tulekuga jäävad mitmed need võimalused ära ning vaktsineerimine koondub siseruumidesse, peamiselt haiglate vaktsineerimiskabinettidesse, perearstide juurde ning apteekidesse,“ ütles Maivi Parv.

„Sügisel sageneb kõikidesse viirushaigustesse nakatumine, koroonaviirusesse sealhulgas, mistõttu palume kasutada võimalust vaktsineerima tulla. Vaktsineerimisega saab igaüks kaitsta enda ja oma lähedaste elu ja tervist ning anda oma panuse riigi avatuna hoidmisesse.“

Vaktsineerimiseks pakutakse Pfizeri/BioNTech Comirnaty ja Moderna Spikevax vaktsiine, mis sobivad juba 12 aastastele. Vaktsineerimine on tasuta ja ette registreerida ei ole vaja, kuid kaasa tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument.

 

Vaktsineerimisvõimalused Läänemaal:

13.09 kell 9-17, 17.09 kell 9-19 ja 18.09 kell 9-17 Läänemaa haigla vaktsineerimiskabinetis

13.09 kell 15-17 Haapsalus Rannarootsi keskuse Benu apteegis

16.09 kell 15-19 Haapsalus Rannarootsi keskuse Benu apteegis

19.09 kell 11-15 Haapsalu Kesklinna Apteegis

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tähelepanek
2 aastat tagasi

Oi kui tore, nüüd millal tulevad vaesuse-vastased iganädalased talgud ja üritused?

Voroona
2 aastat tagasi

On viimane aeg teha register faksiinist keelduvatest tarkuritest nagu Portugalis ja Hispaanias.Ja kui koroona närib,plekiks sellised selle kalli ravi oma taskust.Sest nad on teinud kõik,et haigeks jääda…

Ann
2 aastat tagasi

Kes kaua küürutab,see ei suuda end pärast isegi käsu korras sirgeks ajada.

Hoopis
2 aastat tagasi
Reply to  Ann

Suure kartuse asemel võiks olla lugupidamist kõige haavatavate suhtes.

nii on
2 aastat tagasi
Reply to  Hoopis

Mitte karta,vaid keelduda.Kui lasta end alla suruda,siis seda tehakse lõpuni.

anonüümne
2 aastat tagasi

Paljud riigid on tühistanud koroonapiirangud, kus Eesti riik on??? Maha müüdud?

Kumb
2 aastat tagasi
Reply to  anonüümne

Nii palju neid riike kah nüüd ei ole. Eestis loobutakse piirangutest, kui 2X vaktsineeritud saab 70% elanikkonnast, kas pole kuulnudki?

ahnii
2 aastat tagasi
Reply to  Kumb

Viirus mutateerb,vaktsiinid ei toimi.Saad ühe süsti,immuunsus aäheb alla,varsti vajad teist jne., tervises head pole ikka näha,vaid nõrgened.

kotis
2 aastat tagasi
Reply to  anonüümne

Miinusepanemise järgi saab saab vaadata,kui palju on magajaid või kellel pole adekvaatset infot võtta.

No näed siis
2 aastat tagasi
Reply to  anonüümne

Needsanad paljud riigid on oma inimesed ka vaktsineerinud.

Ei mõista
2 aastat tagasi
Reply to  No näed siis

No ja siis, et vaktsineerinud!? Ega see ei ole piirangutega enam seotud. Iisraelis näiteks on 90% elanikkonnast kaks kaitsesüsti saanud, aga viirus möllab nii, et ära nina toast välja pista. Jälle üks ullike vaktsiine kiitmas.

omati
2 aastat tagasi
Reply to  Ei mõista

otsene seot vaktsineerimise ja piirangute vahel.

vaatleja
2 aastat tagasi

Suur vaktsineerimine tähendab suuresti , et sihtmärk on lapsed ?Laste koduõppele võtmine või eraõpetaja leidmine on põhjendatud, kui tavakoolis avaldatakse mingit survet, kas või näolapi kandmise osas.

Nojah aga
2 aastat tagasi
Reply to  vaatleja

See on jah kahjuks nii. Õpetajaid ka surutakse, et lapsi kaasata süstimisele, kuid kindlasti ei selline kuritöö tagajärgedeta. Arvatavadti väga palju kohtukäike hakkab olema ja mõni nõrganärvilisem võib ka mõne kriminaalse teo toime panna ju. On seda vaja siis? Veel kannatusi meie peredele?

to vaatleja
2 aastat tagasi
Reply to  vaatleja

aga äkki täiskasvanud võiks end lõpuks valtsineerida, siis oleks lastel ohutum ja ei peaks neid torkima…..