Tervisekassa kutsub sõnumiga COVID-19 viiruse vastu vaktsineerima

Lääne Elu

info@le.ee

Kõik, kes soovivad, saavad juba neljanda vaktsiinisüsti. Foto: Malle-Liisa Raigla
Tervisekassa kustub üle 60aastasi vaktsiinisüsti saama. Foto: Malle-Liisa Raigla

Alates tänasest kutsub tervisekassa SMS-sõnumiga vaktsineerima kõiki üle 60aastaseid Eesti elanikke, kellel on alustamata COVID-19 vastane vaktsineerimine või kelle viimasest doosist või põdemisest on möödas üle kuue kuu.

SMS-teavitusi saadetakse etapiti, vastavalt inimese vaktsineerimise staatusele. Esimesena saavad teavituse kõik üle 60aastased Eesti elanikud, kes ei ole veel vaktsineerimisega algust teinud. Seejärel need eakad, kellel on pooleli esimene vaktsineerimiskuur. Viimaste seas saavad teavituse eakad, kes peaksid ennast vaktsineerima esimese või teise tõhustusdoosiga.

„Teatud seisundite puhul, milleks on kroonilised haigused ja vanus, ei ole inimese immuunsus piisavalt tugev ega püsiv. Seetõttu on oluline, et eakad inimesed ennast koroonaviiruse vastu ikka ja jälle vaktsineeriks ning SMS-teavitused on kindel viis seda inimestele meelde tuletada,“ rääkis Tervisekassa esmatasandi teenuste osakonna juhataja Külli Friedemann, kelle sõnul on Eestis jätkuvalt palju eakaid inimesi, kellel on vaktsineerimiskuur alustamata või kelle viimasest vaktsiinidoosist on möödas üle kuue kuu.

Kõikide inimeste kontaktandmed pärinevad rahavastikuregistreist ja riigiportaalist, kuhu inimestel on võimalik ise oma kontaktandmeid esitada. Selleks, et SMS-teavitused jõuaksid inimesteni, palub tervisekassa uuendada riigiportaalis www.eesti.ee oma kontaktandmed ning lisada telefoninumber ja meiliaadress, mida inimene kasutab.

Tervisekassa õigusosakonna juhataja Ergo Pallo sõnul teavitab tervisekassa inimesi mitmesugustel põhjustel, näiteks ravikindlustuse lõppemisest või Euroopa ravikindlustuskaardi lõppemisest ning ka COVID-19 vastu vaktsineerimisele kutsudes. Infot saadab Tervisekassa nii elukoha aadressil, e-postile kui ka SMS-i teel. Kui Tervisekassalt ei soovita saada SMS-teavitusi, tuleks saata e-kiri sellekohase sooviga aadressil info@haigekassa.ee.

Vaktsineerimise osas on võimalik informatsiooni leida veebilehel www.vaktsineeri.ee, sealhulgas kõikide avatud vaktsineerimiskabinettide registreerimise ja lahtiolekuaegade kohta igas maakonnas. Meditsiinilist nõu saab küsida perearsti nõuandetelefonil 1220 ja üldistele vaktsineerimisega seotud küsimuste korral saab informatsiooni Tervisekassa klienditeeninduse telefonilt +372 669 6630.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
NB!
1 aasta tagasi

See kutse on täitmiseks ainult rumalatele. Tuletaks meelde, et möödunud aasta liigsuremus Eestis oli ca 3000 inimest…..

Kaua võib diskrimineerida?
1 aasta tagasi

Kõik mu vaktsineeritud tuttavad on nakatunud koroonasse varem, ja mitte ükski ilma vaktsiinita tuttav pole haigestunud koroonasse. Lähtun oma kogemusest ja riiklik vaktsiinipropaganda mind ei koti, süstigu endale need ladudes riknenud miljonid vaktsiinid.

mida
1 aasta tagasi

Nii tore, et teil kõikide tuttavate vaktsineerimised ja haigestumised kenasti kontrolli all on. Või on neid tuttavaid nii vähe? Kas teil sama täpne ülevaade on ka tuttavate jämesoolevähi uuringute kohta. Sinna ka ju riik kutsub igaasstaselt.

Mida v..
1 aasta tagasi
Reply to  mida

Misasi nalja pakub?

Rahvas on tänulik valitsusele
1 aasta tagasi
Reply to  mida

Salliva liberasti tunneb ära tema ülbusest ja üleolevast suhtumisest nende vastu, kes ei allu tema korraldustele.

Arvos
1 aasta tagasi

Ku siin Ha-haaa koht on kuhu vajutada?

Hellat
1 aasta tagasi
Reply to  Arvos

Palun- HA-HAA

ohh
1 aasta tagasi

Palun, ärge hakake jälle pihta selle juraga. Miks just neid vanemaealiseid koguaeg lollitatakse, küll on poliitikud lubamas enne valimisi pensionitõusu, siis nüüd see, et süstige ainult, et see päästab. Kas kahju pole ja häbi valetada?

ah ja oh
1 aasta tagasi
Reply to  ohh

Kus valet märkad? Kui palju oli surrijate seas eakaid? Mäletad? Aga kõik on endiselt vabatahtlik, ära virise ja ära vaktsineeri.

ohh
1 aasta tagasi
Reply to  ah ja oh

vabatahtlik!? Kus te elanud olete?

ohh
1 aasta tagasi
Reply to  ah ja oh

See kes veel tänagi väidab, et vaktsineerimine ei ole olnud läbi survestamise sunniviisiline, on kas ise pime ja kurt või peab teisi selleks.

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  ohh

Narva sild peaks veel terve olema!

ohh
1 aasta tagasi

vaimukas?

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  ohh

Sa s.ratas ei kujuta ettegi, mida tähendab sunniviisiline! Hakatuseks uuri küüditatute käest, mida tähendab sunniviisiline! Krt! Hea elu peal lolliks läinud!

Ohh
1 aasta tagasi

Kui sa lugeda ei mõista, siis oled ise üks s ratas. On nii!? Kirjutarud on: läbi survestamise sunniviisiline. Seda eitada, et inimesed pidid töökohtadest loobuma ja armeest välja astuma, kuna
vaktsineerimata ei lubatud jätkata on ikka küll päris naiivne roosaprillikandja. Küll maail on kaunis koht. Pole vaja siin plõksida, kui ei tea mismoodi sunnitakse! Selge?

Hellat
1 aasta tagasi
Reply to  ohh

Kõik on ikka väga lollid ja midagi ei tea!

Hellat
1 aasta tagasi
Reply to  ohh

Hakake siis ise tõtt rääkima ja näidake, et peale teie on kõik ikka täiesti lollid ja ei tea midagi!

ohh
1 aasta tagasi
Reply to  Hellat

Miks lollid? Ma ei kirjutanud lollid ju! Lugeda ei mõista?