Galerii: Lihulasse jõudis MAFFi punane vaip

Lääne Elu

info@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 9

Fotod: Raahel Apsalon, Maris Altmann

Lihulas käivad kiired ettevalmistused 20. Matsalu loodusfilmide festivaliks, mis juba vähem kui kahe nädala pärast toob Lääneranda sadu inimesi üle Eesti.

Värskelt jõudis Lihula kultuurimajja tuliuus punane vaip, millega valmistutakse festivali ajal toimuvateks esilinastusteks.

Matsalu loodusfilmide festivali ehk MAFFi korraldustiim on ammu unistanud punasest vaibast, mida festivali pidulike külaliste ja esilinastuste auks lahti rullida. Kuna sel aastal toimub MAFFil tervelt kolme filmi maailma esilinastus ja tähistatakse ka festivali 20. juubelit, otsustas Lihula kohalik vaibafirma Narma festivalile suure kingituse teha.

Narma on sel aastal MAFFi suurtoetaja ja paneb välja ka rahalise auhinna looduse kategooria filmide parimale operaatorile. MAFFile ja Lihula kultuurimajale käis pidulikku punast vaipa üle andmas Narma juht Janek Vipre.

Punase vaiba rakendamiseks on festivali ajal mitu pidulikku puhku. Näiteks toimub reedel, 23. septembril Remek Meele uue loodusfilmi „Suur soo” esilinastus. Samuti on MAFFi oma filmide maailmas esimeseks linastuseks valinud prantsuse filmi “Pesukarud, ellujäämissõdalased” ning itaalia filmi „Lagunaria” autorid. Esimene neist on eriti tore vaatamine lastega peredele ning teine väga põnev sissevaade suure turismilinna Veneetsia suhtest seda ümbritseva veekoguga.

Matsalu loodusfilmide festival on Lihulas toimunud 2003. aastast ja saanud nime naabruses asuva Matsalu rahvuspargi järgi, mis on ühtlasi Euroopa üks suurimaid linnukaitsealasid. Festival toimub tänavu 20. korda 21.–25.09 Lihulas ning 26.09–02.10 rändavad linastused kinodesse üle Eesti. Festivali programmiga saab tutvuda kodulehel matsalufilm.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments