Ajuteadlane Jaan Aru: mind huvitavad loomeinimese sähvakad

Andra Kirna

andra@le.ee

Jaan Aru ajuteadlane

Jaan Aru sõnul on Eesti olnud alati väga teaduseusku, kuid koroonaaeg on suhtumist muutnud – sellest tekkinud ebakindlus on tekitanud täiesti uued arusaamad. Foto: Erki Pärnaku / Õhtuleht

Rehetoa akadeema Soolus Taaveti talus alustas mullu küünlapäeva aegu ja on varsti lõpetamas oma teist hooaega. Soolus käis ajuteadlane Jaan Aru rääkimas sellest, mis teda ennast köidab – loovusest.

Oma huvide ja uurimistöö kohta ütles Aru rehetoa akadeemias ise: „Mind huvitab, kuidas meie aju – äge bioloogiline masin – on seotud teadvusega. Kuidas need kaks kokku käivad? Kuidas on võimalik, et oleme inimkonnana nii palju asju teinud, Kuu peal käimisest vaktsiinideni, ja me ei saa aru, kuidas meie ajus tekib tunne, et ma olen keegi. Tunne, mida nimetame teadvuseks.“

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Info
2 aastat tagasi

Miks sellistest asjadest varem teada ei anta? Oleksime kolleegidega ka tahtnud kuulama minna. Sellise tasemega tippteadlasi just väga tihti Haapsalus ei kuule.