Hooldekodud alustavad neljanda vaktsiinisüsti tegemist

Elen Freivald

elen@le.ee

Kõik, kes soovivad, saavad juba neljanda vaktsiinisüsti. Foto: Malle-Liisa Raigla

Kõik, kes soovivad, saavad juba neljanda vaktsiinisüsti. Foto: Malle-Liisa Raigla

Enamik Läänemaa hooldekodude klientidest vaktsineeritakse sügiseks teise koroonavastase tõhustusdoosiga, perearsti juures süstimine kulgeb seevastu aeglaselt.

Haapsalu perearst Andri Meriloo kinnitas esmaspäeval Lääne Elule, et osa tema nimistu patsientidest on juba neljanda vaktsiinisüsti saanud, kuid tõdes, et perearsti juures vaktsineerimine läheb pigem tagasihoidlikus tempos. „Juba enne koroonat oli noorte seas vaktsineerimisvastaste põlvkond ning koroona pigem andis sellele tuult tiibadesse,“ ütles Meriloo. „Aga on ka vaktsineerimise usku inimesi,“ lisas ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi

Jube, mis tehakse meie kaitsetute eakate inimestega- inimkatsed! Kellel vähegi lähedasi on, palun keelake see eakate peal katsetamine ära!

roosamanna
1 aasta tagasi

sissetuleku allikad vaja elus hoida

Kiik sai kinga
1 aasta tagasi

Loen ja rõõmustan. Inimeste arusaam on hakanud muutuma. Võttis ikka aega, aga noh, kes meist poleks esimese laine ajal kahelnud, siis ju ei teadnud millega tegemist on ja mõte käis läbi, et äkki ongi surmav katk, aga noh õnneks siiski mitte. Inimesed tänavatel pikali ei kukkunud, nii et elame edasi, aga ravimitööstuse toodangutega peab tõepoolest ettevaatlik olema. Tark ei pidavat tormama peab ehk paika.

Maakas
1 aasta tagasi

Milleks vanu inimesi torkida, kui suurem osa neist on haiguse ammu läbi põdenud ja organism teab niisamagi, mida selle viirusega ette võtta. Haigeks jäämise eest see nn “vaktsiin” ju ei kaitse. Miks on vaja l…i mängida?

Ploodu
1 aasta tagasi

Kuhu on jäänud arstieetika? Torkida jatkuvalt mingit keemiat ja veel eakatele .nad ei julge vastu öelda.Vaks on koostiselt vana.See enam ei kaitse. Kes usub , et kergemalt siis corona?. Vöiks oodata uut vaksi,mis tõesti kaitsekdsuute viiruste eest. Või kasutada seda ravimit-aga kas see ka on udurohi?

Nimi
1 aasta tagasi

Huvitav kui palju ja kas üldse, hooldekodu elanikel endil, selle sutsu saamise puhul sõnaõigust on?

Kelli
1 aasta tagasi
Reply to  Nimi

Ega paljud ei saa enam arugi, mis ja mida tehakse.

Kriss
1 aasta tagasi

Kindel EI! Kolmanda tegin ka siis kui välisriiki reisimise tottu nōuti. Ehk aitab juba

Kodanik
1 aasta tagasi
Reply to  Kriss

Kuna töö asjus välismaale asja pole ja puhkan pigem eestis, siis selle pärast süstima küll ei lähe, et saaks väljamaale minna.

Kaunis.
1 aasta tagasi
Reply to  Kodanik

Eestis ei saa ju puhata. Selle raha eest mida eestis majutuse või mille iganes eest küsitakse saab lennupileti Bulgaariasse, või kuhu iganes lõunamaale ja tagasi.

Jaan
1 aasta tagasi

Aitab minule sellest 2 küll.See teine võttis juba maha ja tagajärjed kummitavad siiamaani.Perearst ütleb ,et küll poole aastaga taanduvad .Kuid ei osanud vaadata, et viimasest süstist juba aasta möödas.

Kiik sai kinga
1 aasta tagasi
Reply to  Jaan

Kuidas kellegile mõjub, ettearvamatu teema. Aga need ravimid kapslitena covidi vastu said ju eelmine aasta müügiloa? Milleks siis igaks juhuks veel lisasüste teha, see jääb veidi mõistatuseks mulle.

EL-i käsk
1 aasta tagasi
Reply to  Kiik sai kinga

Ei mingit mõistatust, sest varuks soetatud mürk peab saama realiseeritud.

Hea Okkupant
1 aasta tagasi
Reply to  EL-i käsk

Tugevad eakad elavad Eestis, nad saavad juba neljanda süsti, ja nad ei sure! Saavad ka viies ja kuues

3000 liigsurma saab lisa
1 aasta tagasi

Ladudes vedelevad vaktsiinid on ju vaja ära kasutada….