Enne gripihooaja saabumist jõuab veel vaktsineerida

Andra Kirna

andra@le.ee

Perearst Andri Meriloo ja õde Karin Kumel valmistuvad kolmapäeval saabunud gripivaktsiini soovijatele süstima. Foto: Andra Kirna

Perearst Andri Meriloo ja õde Karin Kumel valmistuvad kolmapäeval saabunud gripivaktsiini soovijatele süstima. Foto: Andra Kirna

Oktoobri alguses jõudis Eestisse tänavuse hooaja gripivaktsiin, gripi vastu vaktsineerimine on lahti läinud nii perearstide juures kui ka Haapsalus Kesklinna apteegis.

Haapsalu perearsti Andri Meriloo kabinetis oli esmaspäeval gripivaktsiini tahtjatest ligi 30inimeseline nimekiri. Nimekirja peab Meriloo seepärast,et  paljud tahavad arstile tulles saada korraga kätte nii koroonavaktsiini tõhustusdoosi kui ka gripivaktsiini. „Nii on seda lubatud teha,“ ütles Meriloo. Ta lisas, et kuna koroonavaktsiinid saabuvad endiselt hulgipakendites, tuleb kombineerida, et korraga kuus või kümme vaktsiinitahtjat kokku saada ja mitte vaktsiine raisku lasta.

Meriloo hinnangul on esialgu gripivaktsiini soovijaid mullusest vähem.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juta
1 aasta tagasi

Igavesti abivalmis doktor ja tema kollektiiv! Jõudu ning vastupidavust!

pohmell
1 aasta tagasi

…kas ikka jõuab…

Vana seen
1 aasta tagasi
Reply to  pohmell

Varem ehitasid plakatitega lollidele jaoks kommunism kogu maailmas, nüüd ehitavad igavest elu lollidele vaktsiine abiga. noh, vähemalt midagi tasuta..))
Oh oh oh..

Vastus
1 aasta tagasi

Oehh. Mitu naisterahvast on pildil?

Tiiu
1 aasta tagasi

Kellel vaktsiinid tehtud, see hoolib
oma tervisest!!!

Muidugi
1 aasta tagasi
Reply to  Tiiu

:))) just just. Paar tabletti ka veel kangemat ja tervis nii hea. Keha kiidab

Pask
1 aasta tagasi
Reply to  Tiiu

Mina eeldan, et inimene ei ole veel nii tark, et teab täpselt enda keha ehitust ja toimimist. Aju tööd jne, see uurimine ju alles lapsekingades. Pole vähistki jagu saadud. Maailma rikkad terved varandused ära andnud, aga ikka surevad ja teie tulete väitma, et vaktsiinidega hoolib oma tervisest!? Kuskohast selline arusaam küll on tekkinud? Mina usun siiski loodusesse ehk tuginen korralikule toitumisele, puhkusele ja usaldan immuunsussüsteemi. Kõik kunstlik sodi mis sisse topitakse midagi aitama äratab alati kahtlusi. Kui pole nii loodud, siis vaevalt inimene suudab väga palju mõjutada. Samas, kui tunnistatakse, et tõepoolest mingi viirus ilusa nimega on tõepoolest laborist plehku… Loe rohkem »

Nohh
1 aasta tagasi
Reply to  Pask

Mis sa arvad, kuidas on arenenud maad praktiliselt vabanenud rõugetest, leetritest, mumpsist, läkaköhast, lastehalvatusest jms viirushaigustest, mis veel mõned kümned aastad tagasi sandistasid ja tapsid inimesi, eriti lapsi, massiliselt? Õige toitumise ja spordiga?

Pask
1 aasta tagasi
Reply to  Nohh

Mis sa ise arvad, kuidas need viirused tekkisid? Õige toitumine ja sport nüüd küll kahjuks ei tule inimese enda immunsussüsteemi tugevana hoidmiseks. Seda võib sulle isegi iga tabletimüüja kinnitada. Sööge tablette, mis mul sellest. Lihtsalt avaldasin erimeelt niiväga vaimustusse sattumisel vaktsiinidest ja muudest rohtudest.

Kohalik.
1 aasta tagasi

Elutempo on nii kiire et pole siin aega vaktsineerida ega midagi. Tööle aga tööle esmaspäevast pühapäevani.

Ehh mis
1 aasta tagasi
Reply to  Kohalik.

Pühapäev on kirikupäev, mitte tööpäev. Isegi orjaikke ajal ei tehtud pühal päeval tööd. Seda reeglit ei tohiks rikkuda!

K.s
1 aasta tagasi
Reply to  Ehh mis

No reformierakonna ajal käivad asjad teistmoodi…

Nimi (vabatahtlik)
6 kuud tagasi
Reply to  K.s

Tubli, Kaja on kõiges süüdi!

...
1 aasta tagasi

Just, minge vaktsineerima! Ega muidu pääsu pole.

Leo
1 aasta tagasi
Reply to  ...

Kas te artiklit ka lugesite?

...
1 aasta tagasi
Reply to  Leo

Milleks?

Nimi (vabatahtlik)
6 kuud tagasi
Reply to  ...

Mina olen tunnistaja, aga mis juhtus?