Erkki Bahovski: roherevolutsiooni ootuses

Erkki Bahovski.

Erkki Bahovski.

Kliimaaktivistide aktsioon loopida tomatisupiga Londonis Vincent van Goghi maailmakuulsat maali „Päevalilled“ ei jäänud ainsaks selliseks tegevuseks. Riburada on tulnud juurde kunstiteoste ründamist.

Kui küsisin Tartu Postimehes (19.10), miks roheaktivistid ei tee oma proteste näiteks Moskvas Punasel väljakul, leidus ühismeedias vastukaja, et see on juhtunud. Tõepoolest on. Eksisin. Ent ikkagi on mugavam loopida tomati- või mingit muud suppi kuskil soojas kunstigaleriis.

Kui kunstigaleriis märatsemine tekitab nördivaid tundeid, siis roheaktivistide aktsioon Hollandis Schipholi lennuväljal oli vähemasti naljakas, kui nad blokeerisid eralennukite lahkumise ja kui politsei neid taga ajas.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Meil on üldse liiga palju saanud neid pöörajaid,keerajaid,igasuguseid õiguslasi jne.Riikide valitsused nämmutavad,molutavad selleasemel,et kord majja lüüa !
Ei mingit protssimist,kohtupidamist või plate peale panemist vaid paras sirakas kumminuiaga üle turja ! Kaak on kaak ja kaagi vastu aitab ainult nui !

Tuuleveski
1 aasta tagasi

Marksist on kuri temale omasel mõnitaval moel – omasuguste vastu. Ega asjata pole väljendit, et revolutsioon sööb oma lapsed. Veel hiljuti karjus nendesamade rohepöörastega samas kooris…