Käsi mullas: teeks õige uue peenra?

Kirjanik Aidi Vallik toimetab peenramaal. Ott Valliku karikatuur

Kirjanik Aidi Vallik toimetab peenramaal. Ott Valliku karikatuur

Varasügiseste vihmadega juurdub kõik nii kiiresti ja kenasti, et lausa lust vaadata. Samuti ahvatlevad aiakeskustes hooaja lõpumüügid oma allahindlustega. Miks siis mitte seda ära kasutada, kui oleme oma peas mänginud mõttega iluaeda uus peenar või istutusala rajada või siis hoopis uuendada mõnd vana ja üsna käest läinud peenart?

Uue peenra rajamise kohta peab siiski märkima, et kui pole soovi ega jõudu muru- või muud mätast peenraks kaevata, siis on jõudusäästvam alustada selle projektiga juba aasta varem. See tähendab peenra piirjoonte mahamärkimist näiteks aiavooliku või nööri abil ja selle ala tihedat kinnikatmist tekstiilmultši, peenrakanga või musta musta kilega. Kattematerjali servad saab kinnitada labidateraga piki tulevase peenra kontuuri löödud lõhedesse. Edasi jääb üle ainult oodata. Enamasti piisab ühest aastast musta katte all, et mätas olematuks kõduneks ja enamik püsikumbrohtude juurtest häviks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments