Katrina Lehis tõi Eesti naiskonnale olümpiakulla

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 18

Fotod: Augusto Bizzi / FIE

Eesti epeenaiskond võitis Tokyo olümpiamängudel tasavägise kullamatši Lõuna-Korea vastu 36:32, kus viimane matš algas viigiseisuga 26:26.

Viimase minimatši alistas olümpia individuaalpronksi saavutanud Katrina Lehis enne olümpiamänge maailma edetabeli teisel kohal asunud Injeong Choi 10:6, mis tõi Eestile võidu 36:32.

Kogu kullavõitlus oli äärmiselt tasavägine. Esimesena asus võistlustulle Julia Beljajeva, kellel oli vastaseks Choi. Esimese minimatši võitis Beljajeva 4:2.

Teisena asus vehklema olümpia individuaalturniiril pronksmedali võitnud Katrina Lehis, vastaseks Young Mi Kang. Matši käigus tegi Lehis kolm torget ja Kang viis torget. Teine minimatš lõppes seisuga 7:7.

Kolmandana alustas matši Erika Kirpu, kellel oli vastaseks Sera Song. Kirpu jäi Songile 4:6 alla. Kolmanda minimatši lõppedes oli Eesti kaotusseisus 11:13.

Neljandas minimatšis jäi Beljajeva Kangiga viiki 2:2. Seejärel alistas Kirpu Choi 5:4, mis vähendas Eesti kaotust 18:19. Kuuenda minimatši lõpetas Lehis Songi vastu 3:3 viigiga.

Seitmendal minimatšil tõid mõlemad võistkonnad välja varunaised – eestlane Irina Embrich ja korealane Hyein Lee. Embrich alistas vastase 3:2, mis viis kullamatši taas viiki 24:24.

Eelviimasel võistlusel läksid vastamisi Beljajeva ja Song, mis lõppes viigiga 26:26.

Poolfinaalis võitis Eesti Itaalia 42:34, veerandfinaalis oli Eesti vastaseks Poola, kelle Eesti alistas 29:26.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
35 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ootan
2 aastat tagasi

Heiki Nabi rehabiliteerimist.

läänlane
2 aastat tagasi

Väga ebaõiglane pealkiri!

super-hüper
2 aastat tagasi

Eestlane tõi kuldmedalid ka venelastele.

Vambola
2 aastat tagasi

Super!!!!

Hmm
2 aastat tagasi

Lehisel hea, saab nati preemiatki, noorel perel raha alati hädasti vaja. Kui riik piisavalt peresid ei toeta, siis tuleb see mõõgaga välja võidelda kasvõi! Nüüd tipp saavutatud ja võib terariista nurka visata, saab lapsele pühenduda ja elu nautida.

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Miks sa miinuse ladusid, käisin kontrollimas? Kas riik toetab noori peresid piisavalt sinuarust? Järelikult ei tea sa sellest mitte midagi

pinn
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Rumal oled!

Jumal
2 aastat tagasi

tänatud!

seikleja haapsalus
2 aastat tagasi

see hea mõte, haapsalu võiks näidata eeskuju ja kogu naiskonnale teha neid tuhhe .. a egas seal peatänaval palju puid tule.. tegelt jama ongi, et kui sellest tuleks nagu euroopa linnades jalakäiate peatänav, siis jääks see promenaadiks. A seal tulevad jälle autod sõitma, veel enam parkima .. vahet pole .. üks autode tänav, olgu selline või teistsugune ja kahju muidugi neist seal majades inimestest, seda autode vingu jätkub, eriti kuumal suvel. Kliimamuutused ka ju, nüüd juba kõigile nähtavad, tuuli pole .. päike kütab sudu .. ohhhh, see selleks,
prooviks praegu need OM tuhhid ära teha, asi on väärt 🙂

Nojaa
2 aastat tagasi

Kliima muutubki koguaeg, see on aasta tuhandete vältel nii olnud. Kord on külmem periood, siis jällegi soojem. Looduse imelised keerdkäigud.

Tujurikkuja 2015
2 aastat tagasi

Ah mine sa ka oma jutuga…

Artikli pealkirjast
2 aastat tagasi

jääbki arusaam, et ainult Lehis tõigi naiskonnale kulla. Tänu teiste heale mängule oli ju see võimalik. Ärme unusta ka teisi!

Ahsoo
2 aastat tagasi

Sa pakud välja, et Lehis üksinda olles poleks suutnud neid korealasi võita või? Miks nii pessimist? Lehis tegi otsustava lahingu nagu ma aru sain ja ta on Haapsalu kohalik, sellepärast see kohalik leht ka omadest hõiskab. Täitsa arusaadav ju. Imelik oleks ka kui Läänlane oleks järsku hakatud Lõuna Korea võistlejaid esile tooma tubliduselt. Mõelge ka natukene ikka 🙂 Tubli tüdruk see Katrina, ei saa küll midagi vastu öelda.

Katrina on
2 aastat tagasi
Reply to  Ahsoo

tubli, aga sina lihtsalt jutumees

seikleja haapsalus
2 aastat tagasi

vaatame 🙂 kuidas linnavalitsus käitub, Katrinale võiks 30-40 tuhhi teha ju küll, asfaldi peale läheb miljoneid .. eks seegi ole tegelt väike raha võrreldes saavutusega, a trt tegi ainult 10 tuhhi, võiksime paremad olla.. 🙂

Ei tea jah
2 aastat tagasi

jätaks mõne puu istutamata posti tänavale esialgu, saaks mõned tuhhid küll ju anda. Aga vaevalt, need puuhullud löövad kohe lärmi, niigi on spordihallide ehitamise vastu jms.

Urmas
2 aastat tagasi

Heleni hea töö kannab vilju!

Arvata võib,
2 aastat tagasi
Reply to  Urmas

et Nelise töö sellest on 75% ja Novosjolovi 25%.

Neo
2 aastat tagasi
Reply to  Arvata võib,

Tegelikult 10-15 prosso Novo toetus ja kõrval olek, tüdruk on talendikas….

Naljakas...
2 aastat tagasi
Reply to  Urmas

Kui rahuliku Kaaberma ja Novosjolovi asemel oleks närvihaige tädi seal raja ääres viibinud, siis poleks sealt mingit kulda tulnud

Naljakas, sa oled
2 aastat tagasi
Reply to  Naljakas...

inimesevihkaja ja võhik spordis