Galerii: Iloni Imedemaal näeb kunstniku lapsepõlve läbi tantsu

Malle-Liisa Raigla fotod

Haapsalus Iloni Imedemaal etendub kunstnik Ilon Wiklandi lapsepõlvemälestustele tuginev tantsulavastus „Olen alati siin”.

Ligi 50 minutit kestev tükk algab helge lapsepõlve ja lapsepõlvemängudega. Tükki mahuvad tülid vanematega, kohvikumelu, sõit vanaema juurde Haapsallu, lapsepõlv Haapsalus, sõda ja põgenemine Rootsi. Tükk lõppeb helgete piltidega Rootsist ja seal joonistama hakkamisega.

Etenduse jooksul maiustavad tantsijad saiakeste, maasikate ja kommidega.

Lavastajad Triin Reemann ja Kärt Tõnisson ütlesid, et lavastus ei tugine ühelegi raamatule, vaid on kokku põimitud mitmest raamatust ja moodustab ühtse loo.

Tegemist on Iloni Imedemaa suvelavastuste seas esimese tantsulavastusega. Tõnissoni sõnul saavad tantsust kui abstaktsest vormist ühtemoodi aru nii eestlased kui ka etendust vaatama tulevad välismaalased. Lavastusse on põimitud üksikuid eestikeelseid lauseid.

Lavastusele on teinud originaalmuusika Silver Sepp. Tantsivad Püha Johannese kooli tantsukooli ja Haapsalu noorte huvikeskuse tantsuõpilased Laura-Liisa Sõber, Frida Mei Kokk, Lilia Viiret, Moona Ojasoo, Liise Suurhans, Heidi Mõts, Mia Maria Hinnobert, Mariann Suurhans, Marii Marleen Jõudvald ja Desiree Lepik.

Tantsulavastust näeb Iloni Imedemaal veel täna ja homme kell 12 ja kell 18.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments