Kaitsesüstimisvõimalusi jääb vähemaks

Läänemaa haigla õendusjuht Marju Lepmets oli üks esimesi Läänemaal, kes vaktsiinisüsti sai. Foto: Malle-Liisa Raigla

Läänemaa haigla õendusjuht Marju Lepmets oli üks esimesi Läänemaal, kes vaktsiinisüsti sai. Foto: Malle-Liisa Raigla

Pühapäeval tegi Läänemaa haigla viimased teised AstraZeneca vaktsiinisüstid ning niipea uusi vaktsiinidoose enam ei tee, esimeste doosidega vaktsineerimise on lõpetanud ka perearstid.

Läänemaa haigla õendusjuhi Marju Lepmetsa sõnul haigla vähemalt poole augustini kaitsepookimisega ei tegele, sest vaktsineerivad õed on sel ajal puhkusel. „Oleme mõneks ajaks oma panuse andnud,” ütles Lepmets.

Läinud nädalavahetusel kaitsepookis haigla 415 inimest, kes olid esimese AstraZeneca doosi saanud märtsi lõpus. Lepmetsa sõnul jätsid teisele süstile tulemata neist üksikud, umbes 20 inimest. Lepmetsa sõnul võis tulemata jäänute hulgas olla ka koroona läbipõdenuid, keda vaktsineeritaksegi vaid ühe doosiga.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maie
2 aastat tagasi

Kas on Haapsalus ka võimalik lõpuks saada ka 80 aastasele süst kätte,või peab mingi aja või nime enne kirja panna.Nii ootan enda järge kaua,keegi ei tule kutsuma,ainut aastad nagu annavad süsti välja,kuid perearst ütles,et otsi ise kus torge ära tehakse.,Nii la ootan juba 4 kuud.Kus on see koht Haspsalus ,kus süstitakse ?

Pamp
2 aastat tagasi

Läänemaal on vaktsineerimine häbiväärselt läbi kukkunud. Ainukesed ajad on 13.07 kl 14.30-15.30, st umbes 20-30 inimest terve kuu jooksul kogu maakonnast saavad vaktsineerida.

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Polegi vaja ju. Need vaktsiinid uue vastu ei aitavat, siis milleks vaja niisama?

siin riigis
2 aastat tagasi

valitseb praegu kaos, kuna tegemist on sõja olukorraga ja vaenlane on nähtamatu, oleme saanud kahjuks diletandid ja karjeristid seda olukorda lahendama, kes aga juhinduvad veel ka võõrast võimust, mitte rahva huvidest, konsolideerumise asemel igakülgne konfrontatsioon.