Haapsallanna lasi restaureerida Gunnari pingi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Aita Mölder lasi restaureerida Gunnari pingi. Foto: Tiiu Kammiste
Aita Mölder lasi restaureerida Gunnari pingi. Foto: Tiiu Kammiste

Haapsalu elanik Aita Mölder lasi legendaarse kaaslinlase Gunnar Ollo sünniaastapäevaks restaureerida tema haual oleva pingi.

„Pink haual oli väga kehvas seisus,” ütles Mölder. Läinud sügisel uuris Mölder Haapsalu kutsehariduskeskuse puidu- ja käsitööosakonna juhatajalt Margus Kripsilt, kas oleks võimalik pink korda teha. „Krips oli nõus ja lasime pingi kalmistutöötajate abiga puidutöökotta viia,” ütles Mölder.

Ollo sünniaastapäevast 28. juunil ehib hauda värskelt restaureeritud pink.

Mölder koos sõpradega käib Ollo haual vähemalt kaks korda aastas – tema surma- ja sünniaastapäeval.

Gunnar Ollo (28. juuni 1925 – 19. veebruar 2011) oli Haapsalu sümbol ja linna mitteametlik aukodanik, keda tundsid nägu- ja eesnimepidi kõik linlased. Pärast Gunnari surma võttis Mölder südameasjaks püstitada talle kuju, milleks hakkas ka raha koguma. Nüüd läks osa sellest rahast pingi restaureerimiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Üks mees.
2 aastat tagasi

Ei ole ilus kogutud raha laiali jagada enne, kui kuju on üles pandud. Vahel on nii, et kui võõras raha on kaua taskus, siis hakkab see juba enda omama tunduma.

muidumees
2 aastat tagasi
Reply to  Üks mees.

Ära võta kõiki oma elukommete järgi.

SaeMees
2 aastat tagasi

Ilus üritus..
Müts maha