Kuumalaine inimesi veel haiglasse viinud ei ole

Läänemaa haigla. Foto: Arvo Tarmula
Läänemaa haigla. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa haigla õendusjuhi Marju Lepmetsa sõnul ei ole suur kuumus patsiente veel haiglasse ega erakorralise meditsiiniosakonda toonud. „Vara veel, seda kuumust on ainult mõned päevad olnud,” sõnas Lepmets.

Lepmets ütles, et kui suur kuum mööda ei lähe, tekivad inimestel tervisemured mõne aja pärast – vedeliku hulk läheb kehas paigast ära, krooniliste südamehaigustega inimestel sümptomid ägenevad.

Lepmetsa sõnul tasub olla mõõdukas – mõõdukalt puhata, mõõdukalt sporti teha, olla varjus ja juua vett. „Ei ole vaja lauspäikesega aiamaale rohima või kastma minna,” ütles Lepmets. „Alalhoidlikkus ja mõõdukus on märksõnad.”

Üle 30kraadine kuumus on Läänemaal olnud laupäevast.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments