Läänemaale ei lisandunud ühtegi koroonaviirusega nakatunut

Koroonatestimine. Foto: Urmas Lauri

Ööpäevaga analüüsiti 22 läänlase koroonaviiruse teste, millest ükski ei olnud nakkusega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 48,9. Maakondade võrdluses on Läänemaa 5. kohal. Kõige kõrgem on näit Raplamaal (144,2) ja madalaim Järvamaal (9,9). Eestis keskmiselt on näit 46,1.

Üle Eesti analüüsiti ööpäevaga 3584 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 37 ehk 1% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 24 inimesel. 20 uutest Harjumaa haigusjuhtumitest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus neli, Tartumaale kolm ning Pärnumaale kaks uut nakkusjuhtu. Põlva-, Rapla- ja Saaremaale lisandus üks uus nakkusjuht. Teistesse maakondadesse uusi nakkusjuhte ei lisandunud. Ühel positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Ööpäeva jooksul avati haiglates viis uut COVID-19 haigusjuhtumit, haiglaravi vajab 47 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 65 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 31 inimest (68,9%).

Ööpäeva jooksul manustati 8624 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 547 138 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 405 088 inimesel. Täisealiste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 50,3%.

Läänemaal sai ööpäevaga vaktsiinisüsti 118 inimest, neist esimese doosi sai 34 inimest ja 84 teise doosi.

Kokku on Läänemaal vaktsineerimine lõpetatud 7846 inimesel. Vaktsineerimiskuur on pooleli 1743 läänlasel.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments