Linn lappis peagi remonti minevat Posti tänavat

Posti tänava augud said enne remonti täidetud. Foto: Malle-Liisa Raigla
Posti tänava augud said enne remonti täidetud. Foto: Malle-Liisa Raigla

Täna pindasid Lääne Teede töömehed sel suvel remonti minevat Posti tänavat.

Haapsalu linnakeskkonna nõuniku Ailar Ladva sõnul algab remont kahe kuu pärast, kuid Posti tänaval olevad augud ületasid lubatud norme. „Mitu kuud on veel remondini aega, aga kui keegi peaks kukkuma, siis tee omanik ehk linn jääb süüdi,” ütles Ladva.

Posti tänaval on kehtestatud kolmas seisunditase, mis tähendab, et teekattes võivad olla 15. novembrist 1. juunini praod laiusega kuni 2 cm ja teekatte murenemine sügavusega kuni 2,5 cm. „Üle 2,5cm sügavusi auke ei tohi teekattes olla,” ütles Ladva.

Normi ületavatest aukudest andis linnale märku ka transpordiamet.

Millal Posti tänav remonti läheb, ei ole veel täpselt teada. „Kohe sõlmime ehitajaga lepingu ja teeme esimese töökoosoleku, kus paneme paika ehitusgraafiku,” ütles Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu. „Suure tõenäosusega enne juuli lõppu ehituseks ei lähe.”

Posti tänavat hakkab remontima YIT. Tee-ehitus läheb linnale maksma 3,675 miljonit eurot, millest miljoni sai linn riigilt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Timofei
2 aastat tagasi

Juuli lõpus remonti?? See tähendab ehituse seismist terve talve ja pool järgmist suve ka. Geniaalselt ajastatud hankimine ja ehitus

Karl
2 aastat tagasi

„Üle 2,5cm sügavusi auke ei tohi teekattes olla,”…oi selle kriteeriumi järgi ootavad pooled Haapsalu tänavad sellist lappimist juba aastaid 🙂

Jalgrattur
2 aastat tagasi

Huvitav, et aukude kohta on normid, aga tee kallaku kohta norme vist pole. Posti tn. on tee keskpaiga ja rentsli kõrguste vahe pool meetrit.

Jaa
2 aastat tagasi
Reply to  Jalgrattur

Läheb lähiajal remonti. Tehakse korda

En.
2 aastat tagasi
Reply to  Jaa

Kumer teeprofiil tagab mehaaniliselt, et sõidutee keskosa jääb ka suure vihmaga võimalikult kuivaks, sõltumata muust sadeveesüsteemist. Ühel Haapsalu kõrvaltänaval taoline kumerus likvideeriti ning tänav muutub vihmaga ühtlaseks jõeks, mida autod majaseintele pritsivad. Posti tänaval on muidugi laiust rohkem, tehakse paremad vihmaveekollektorid, ent lisaks kumerusele on asfaldi all tõenäoliselt säilinud 100-aastane graniitsillutis, mis aitas tiheda liiklusega teel pikalt kapremondita püsida. Kas uus tee samaväärne saab, pole üldse kindel. Võrdleksin fotovallast klaasnegatiivi ja digifaili. Esimene näib ‘aegunud ja primitiivne’ aga kumb neist tõenäolisemalt 100 aasta pärast kasutatav (või üldse alles) on?

K.s
2 aastat tagasi

Jääme põnevusega ootama Raudtee jt. Kap.remonti pingsalt vajavate tänavate pindamist Linnavalitsuse poolt…Jutt rahapuudusest enam ei päde…Kui peatänava remont maksab 3,675 m. euri siis asi see paar sotti tuhhi kusagile mujale tänavatele kulutada…

Pisike lapsesuu
2 aastat tagasi

Nüüd ma tõesti usun, et linnal raha ei ole.

mis raha
2 aastat tagasi

Palun loe, miks remonditi.