Kannatanud on Tarraste kohtuotsuses pettunud

Ainsad, kes otsusega rahule jäid, olid kaitsja Rünno Roosmaa (ees) ja süüalune Mikk Tarraste. Foto: Malle-Liisa Raigla

Pärnu maakohtus jõudis neljapäeval lõpule ligi aasta eest toimunud Lihula tulistamise kohtuasi, kus kõlas otsus saata Lihulas massitulistamise korraldanud Mikk Tarraste 20 aastaks trellide taha.

Kohtusaalis olid kohal kannatanud ja surma saanute lähedased – Tarraste kuuli läbi hukkunud Lihula apteekri Ülle Heinveri kaks tütart abikaasadega, mõrvatud mootorratturi Virgot Rägastiku ema ja vend ning paar juhtunu tunnistajat.

Kui varem on Tarraste oma otsuseid Tallinnast Pärnusse kuulama saabunud tavalise politseibussiga, siis neljapäeval toodi ta musta bussiga juba 20 minutit enne istungi algust. Bussist väljus Tarraste kümme minutit hiljem.

Enne süüaluse kohtusaali toomist kontrollisid politseinikud saali üle. Seejärel avanes uks ja kohtusaali astus Tarraste – eelnevate kordadega võrreldes rohkem küürus ja aeglasemal sammul, sest tavapärastele käeraudadele lisaks olid otsuse kuulutamise istungiks raudu pandud ka mehe jalad.

Veel enne otsuse väljakuulutamist soovis Tarraste kaitsja Rünno Roosmaa süüalusega vestelda. „Ma ei saa öelda, millest me rääkisime,” ütles Roosmaa pärast.

Viimasel kohtuistungil, 26. aprillil küsis prokurör Gardi Anderson Tarrastele eluaegset vangistust. „Elu on ta saanud, nüüd tuleb vastu võtta ka eluaegne vanglakaristus,” ütles Anderson toona. Lause esimese poolega pidas prokurör silmas Tarraste pidevat kartust, et kinnipidamisel lastakse ta maha.

Eluaegset vanglakaristust ootasid ka kannatanud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Triibik
2 aastat tagasi

Tõesti vähe maksab Eestis kahjuks inimelu ja lähedaste valu. Ja kõige hullem -tavaliselt saab tüüp poole pelt välja…