Haapsalu volikogu andis linnale laenu võtmiseks loa

Ekraanitõmmis tulevasest Posti tänavast

Ekraanitõmmis tulevasest Posti tänavast.

Reedel andis Haapsalu volikogu linnale loa võtta vastu lisaeelarve ja muuta linna eelarvestrateegiat, et linn saaks Posti tänava ehituseks võtta täiendavalt 2,03 miljonit eurot laenu.

Algselt plaanis linn tee ehitada 1,32 miljoni euroga, kuid hankel selgus, et odavaim pakkumine oli 3,615 miljonit eurot.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
2 aastat tagasi

Üsna kole pilt.

K.s
2 aastat tagasi

Volikogu võiks/peaks aga hoopis andma, veel viimaseid kuid ametisolevale linnapeale ja linnavalitsusele, loa laenata mõistust… Jääks Posti tänava puud alles ja võibolla valijad isegi unustaks selle Teie peas valitsenud jaburuse ja äkki oleksid nõus isegi Teie jätkamisega…

Kohalik
2 aastat tagasi

Kurat Maksumüüri taha pandud

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

jah, maksumaksja maksab teede remondi kinni, aga lugeda selle kohta niisama ei saa, pead veel juurde maksma

Pamp
2 aastat tagasi

Selles eskiisis pole ühtegi praegust vana puud säilinud

Äkre
2 aastat tagasi

Eelarvetasakaalu rikkumisel on karmid tagajärjed tulevastele põlvedele. Me ei saa elada tuleviku arvelt.

Kahju
2 aastat tagasi

et loa andja töötasu % käiks selle sisse, isegi kui enam ei ole volikogus. Vastutus oma (enda) rahast.

Juhan
2 aastat tagasi

Ei tea isegi miks mulle teeremondi pea kahekordne kallinemine meenutas üht järgnevat anekdooti: Kolm ehitajat-ettevõtjat, üks Kundast, teine Sondast ja kolmas Sindist, külastavad Tallinnas ehitusmessi ja satuvad jutuotsale AS Eesti Näituste juhatuse esimehega. ,,Meil oleks vaja siia paviljonide taha uut piirdeaeda,” sõnab boss. ,,Tehke oma pakkumised ja ma garanteerin, et üks teist saab tellimuse.” Kunda mees ja Sonda mees mõõdavad tara üle. Kundakas pakub: “Üheksa tuhat krooni ja töö saab tehtud. Neli tuhat materjalidele, neli tuhat töömeestele palgaks ja tuhat mulle kasumiks.” ,,Mina teen seitsme tuhandega!” ütleb sondakas. ,,Kolm tuhat materjalidele, kolm tuhat töömeestele ja tuhat mulle.” ,,Minu taks on… Loe rohkem »

113
2 aastat tagasi

Tundub et see ekraanitõmmis on praegusest posti tänavast ainult sõidu tee ja kõnni tee on siledad ,kui selline tuleb siis ilus ju puud alles ja ruumi kõigile .aga jälle nagu poliitiku jutt ,tegelikult kõik vastupidine .

Lääne Elu
2 aastat tagasi

Siis saab jälle linnaametnike tulemustasudega premeerida ,,hea töö´´ eest.

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  Lääne Elu

preemia ongi ju mõeldud, et inimesi tänada ja motiveerida.

Erks
2 aastat tagasi

Volikogu koosneb rahva esindajatest kellele rahvas on delegeerinud otsuste tegemise. Minu kui rahvaga pole aga keegi nõu pidanud, milliseid otsuseid teha. Valimislubadustes neid ka kirjas ei olnud. Aga rahvas tegi valikuid ju valimislubaduste alusel.

Huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  Erks

Mis sul selle laenu vastu on? Tee tuleb ju korda teha! Tänasel päeval sellisel kujul laenu võtta nagu seda pakutakse 0% oleks ääretult kahjulik kasutamata jätta ju!. Järgmine põlvkond peab selle tee ikkagi ära remontima, siis juba ei saa laenu nii odavalt ehk. Ma ei usu, et te isegi katteallikate kohta uurisite.

rähn
2 aastat tagasi
Reply to  Huvitav

Krdi lammas keegi ei vaidle siin laenu vastu. Rahvas pole ju poliitikutele selleks mandaati andnud. millises valimsiplatvormis see sees oli ? ei teadnud nagu tahtagi 🙂 aga nüüd tegeletakse ende teemadega kuhu papp peale andtakse.

Huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  rähn

no aga seleta lahti siis, mille vastu vaieldakse. Mis mandaati? Mis valimisplatvormis oli siis? Vaevalt sa tead üldse midagi sellest. Soovitan mandaadilood ennem selgeks teha, kui looman imedega teisi nimetama hakkad!

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  rähn

Ise ka aru saad mida kirjutasid või? Ei vaidle rahale vastu, aga raha jaoks mandaati pole andud, ehk sinu sõnadega: “papp peale andtakse”

Peep
2 aastat tagasi
Reply to  Erks

Demokraatias kehtib enamus niiet “sitt pâev sul”

En.
2 aastat tagasi
Reply to  Peep

to Peep: Seda ma ju räägingi, et demokraatiat on erinevat. Kuid kindlasti Põhiseadus ei väida, et valimiste vaheajal olgu rahvas vait, kui tõusetuvad varem mittekäsitletud, ent keskkonda oluliselt muutvad küsimused. Arvamusuuringuks pole vaja kümmet hääletusjaoskonda (ükskõiksed ei viitsi niikuinii sekkuda). Piisab kui huvitatutele leida moodus hääletamiseks poolt või vastu. Kui ma üksi alleed tahaks säästa, poleks hakanud siin kribamagi.

En.
2 aastat tagasi
Reply to  Erks

Demokraatlike valimiste suhtes tahaks selget vastust küsimusele, kas me valime rahvasaadikute näol endile isandaid (vürste)või hoopis teenreid? Kes isandaid, jääb pärast hääletamist hääletuks, tema arvamus pole järgmise nelja aasta jooksul enam oluline, sest vastvalitud suverään otsustab ise, mis ‘masuurikule’ hea on…. Teisel juhul huvitub rahva teener uudses küsimuses tööandja (kodanike) arvamusest. Kuidas ta selle välja selgitab (rahvast kaasab) on omaette teema. Posti tänava kohta pole vähimatki diskussiooni algatatud….. Ametlike spetsialistide hinnanguid ma pimesi ei usalda: natsi-Saksa spetsialist räägiks üht, punavene oma teist ja USA teadlane kolmandat. Talupojamõistus ütleb, et Posti t. puud pole oluliselt hullemas seisus kui nt. Jaama tänavale… Loe rohkem »