1

Rannarootsi muuseum pakub jääräime

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Jääräime päev Rannarootsi muuseumis. Foto: Arvo Tarmula
Jääräime päev Rannarootsi muuseumis. Foto: Arvo Tarmula

Laupäeval suitsutab rannarootsi muuseum oma ajaloolises suitsuahjus taas laari jääräimi ja kutsub inimesed sellest osa saama.

Rannarootsi muuseumi direktor Ülo Kalm ütles kolmapäeval, et praegu pole teada, kui palju jääräime suitsuahju pannakse. „Räim ootab praegu meres, aga Taavi Suitsberg, kes meile kala toob, loodab, et meri on armuline,” ütles Kalm.

Räimed pannakse suitsuahju laupäeva varahommikul, nii et keskpäevaks, millest alates inimesi muuseumi oodatakse, peaks esimesed ahjutäied värsket suitsukala olemas olema. Lisaks suitsukalale on jääräimepäeval avatud kohvik ja küpsetatakse pannkooke.

Kalmu sõnul saavad kalapäevale tulijad rannarootsi muuseumi õuel olevas võrgukuuris näha ka uut näitust. „Tegime eelmisel aastal võrgukuuri korda ja nüüd on seal üleval mereteemaline näitus,” ütles muuseumidirektor.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
nämma
nämma

nämma

wpDiscuz