Anneli Ott: suveürituste suurus on veel lahtine

Veel mõned aastad tagasi täitsid festivalid Haapsalu piiskopilinnuse. Foto: Arvo Tarmula

Kultuuriminister Anneli Ott ütles „Esimeses stuudios”, et ehk on võimalik suvel ka kultuuriüritusi korraldada, kuid selleks tuleb veel mõni nädal piiranguid järgida.

Oti sõnul on tema soov olnud, et inimesed saaksid juba 17. mail teatud tingimuste täitmisel kinno, teatrisse ja kontserdile. Ministri sõnul on kultuurikorraldajatel olemas kogemus ja kavad, kuidas viiruseriski vähendada. Samas tuleb tema sõnul vaadata tervikpilti.

Teadusnõukoja juht Irja Lutsar ütles nädala alguses, et tema hinnangul suvi tänavu küll ära ei jää, kuid tuhandete inimestega suurüritusi loota ei tasu. Ott ütles, et see on tõesti lahtine, kui suure publikuga üritusi suvel pidada saab, kuid ta loodab, et suve lõpu poole saab publikuhulk olla juba suurem.

„Kas räägime 500, 1500 või veel suurematest numbritest, seda praegu ei oska öelda, aga loodame, et vähemalt suve lõpu poole saavad need numbrid olla suuremad,” rääkis minister.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kultuuriminister
1 aasta tagasi

Ott on üks vähestest ministritest, kellel on selge jutt ja seisukohad.Ta on liiga tagasihoidlik, kuid tõsiasi on, et ta on kultuurivaldkonda võidelnud seoses covidiga 48 miljonit juurde- see pole väike raha, samuti said eriloa ralli MM etapp ja võrkpalli mm etapp jne.Ta ei pea ka paljuks tulla laua tagant välja ja vaadata, mis toimub kohtadel