ERR: ministeerium ähvardab Lääne-Nigula valda Nõva kooli tõttu sunnirahaga

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Nõva kool. Andra Kirna

Haridus- ja teadusministeerium on saatnud Lääne-Nigula vallavanemale hoiatuskirja sunniraha rakendamise kohta seoses Nõva koolile tehtud ettekirjutustega, kirjutas ERR.

Vallavanem Janno Randmaa ütles ERR-ile, et vallavalitsus ei ole veel põhjalikke otsuseid teinud ning veel ei ole ka selge, kas ministeeriumi otsus on kavas vaidlustada.

Ministeerium tõi välja, et vallavalitsusele tehti ettekirjutus seoses õpilastele tagatava võimalusega saada õpet õppekavas ettenähtud mahus. Samuti puudutab üks ettekirjutus õpilaste ja lastevanemate teavitust.

Ettekirjutuste täitmiseks oli koolile ette nähtud tähtaeg 1. aprill. Nüüd teavitas ministeerium, et kui ettekirjutused ei ole täidetud 28. aprilliks, siis rakendab ministeerium Lääne-Nigula valla suhtes sunniraha 640 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
26 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
...
2 aastat tagasi

sunnirahal jäid vist nullid lisamata??

Lillu
2 aastat tagasi

Kellel jõud , sellel võim. Võitlus kooli ja muude asjadega peab veel mõne aja salastatud olema , siis asjaosalised on oma tahtmise saanud ja materjalid aeguvad ning süüdlasi vallarahade raiskamisel pole. Kui kool on likvideeritud , siis lõpeb ka kohalik vägivald kooli kallal. Soovitan lugeda 24.03 Lääne Elust artikli ” Nõva Kool ei suuda ministeeriumi nõudeid täita ” väliskommentaatori kommentaari . Sellega on ju öeldud kooli pidamise kohta kõik . Head mälu värskendamist !

lapsevanem
2 aastat tagasi

Kui Tarand oleks direktoriks pandud, oleks kõik korras olnud.

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi
Reply to  lapsevanem

Ta ei saa isegi õpetamisega hakkama, on ta üldse millegiga hakkama saanud peale populismi? Muidugi praegusest direktorist oleks ka hunnik … parem olnud

Kes
2 aastat tagasi

need ähvardused tellis?…

Valla propaganda
2 aastat tagasi

Kui “Laääne Elust” ei oleks saanud Lääne-Nigula valla propagandalehte, ei kustutataks valla-kriitilisi kommentaare!

Vallast
2 aastat tagasi

Tundub, et Lõhmus juhib läbi Randmaa valda edasi, ERR artiklis on Randmaa jutt umbluu. Hetkel peab vast võtma otsuseid ja tegutsema, et kool saaks sügisest korralikult töötada pädevate õpetajatega.

fantaasia või mitte
2 aastat tagasi

Vaatame siis veidi, 17:55 ilmub ERR uudis, ilmselt avastab selle keegi LE-s või vallas. On ilmne, et seda infot enam varjata ei saa. 19:13!? saadab vallasekretär koolile kirjaliku selgituse küsimise. 21:29 ilmub LE-s ERR artikli kokkuvõte, mis on väga vallameelselt nuditud, jättes välja kõik vallavanema totramad väljendid. Tundub väga, et avaldamine kooskõlastati vallavalitsusega.

parteilane
2 aastat tagasi

Nagu riigi peavoolu meedia teenindab vasakäärmuslikku valitsust, nõnda on lugu ka kohalikul tasandil.

Hmm huvitav...
2 aastat tagasi

fantaasia on teil elav

Teadmiseks
2 aastat tagasi

Nõva Kooli likvideerimisega EI UNUNE see virtsahunnik, mille Lääne-Nigula ninamehed kokku on keeranud:
1. Mikk Lõhmus ning tema ustav valimisliit
2. Neeme Suur
3. Peeter Kallas, pankrotikuningas ning kriminaaluurimisalune “direktor”
4. Aivar Oruste e. “mis minu hammaste taga, see oma, kõik muu on minu jaoks muda!”
5. Ustavad Lõhmusele ammuli sui otsa vahtivad vallaametnikud nagu Lipu, Talving jt.
Sügisel tuleks see plats täielikult puhtaks lüüa!!!

eks ta ole
2 aastat tagasi

vaidlustada? aga mida, et rumal ja saamatu ja veel uhke selle üle? täpselt aasta on olnud aega asju korda teha, siiani pole tehud ja nemad hakkavad vaidlustama …

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  eks ta ole

tulebki vaidlustada. Iga suvaline bürokraat võib ähvardusi saata, ise sisu täpselt teadmata. Vahitakse oma exeli tabeleid, muud midagi

tervitame vallatädikest Hmm-i
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Äkki lõpetaks selle hala, et appi, meid kiusatakse. HTM ametnikud on asja sisuga vägagi kursis. Lisaks on nad ilmutanud ka ülimat kannatlikkust…
Sisu mittetundva suvalise bürokraadi juttu saab rohkem lugeda algsest ERR artiklist, seal on Janno Randmaa juttu pikemalt.