Krahviaed tuleb tänavu tulbirohke

Haapsalu Krahviaias on linnusemüüri ääres nina mullast välja pistnud sajad tulbid. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu Krahviaias on linnusemüüri ääres nina mullast välja pistnud sajad tulbid. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu Linnahooldusel on käsil ettevalmistustööd suvehooajaks – lõigatakse puid, koristatakse tänavaid ja valmistutakse lillede istutamiseks.

Traditsioonilised lillekastid on plaanis Haapsalu Linnahoolduses heakorra eest vastutava Kairi Siitsmanni sõnul välja tuua mai lõpus või juuni alguses. Täpne aeg sõltub Siitsmanni sõnul ilmast. „Aprilli lõpus, kui enam külma ei ole ja lörtsi ei saja, hakkame alles võõrasemasid istutama,” ütles ta.

Suuremaid uuendusi Siitsmanni sõnul sel aastal linnahaljastuses oodata pole – praegu käsil olevad tööd on samad nagu igal aastal.

Vaid Krahviaias ootab inimesi üllatus. „Kasvab vaikselt,” ütles Siitsmann. Kuigi ta ei soovinud veel täpsustada, mis täpsemalt Krahviaias juhtuma hakkab, annab üllatus endast juba märku. Linnusemüüri ääres on pea mullast välja pistnud 10 000 tulbi-, nartsissi- ja hüatsindilehed. Tulbid on sortidest sortidest „Bright side”, „Imperial friends” ja „Have pleasant dreams”. „Krahviaed tuleb ilus,” lubas Siitsmann.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Majaomanik
2 aastat tagasi

Tore,aga millal rentslid talvesodist puhtaks saab???? Isegi peatänav! Jaanipäevaks?

Gustas
2 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

See küsimus puudutab Lääne Teed OÜ-d. Aga vaadates,et neil metsa tänaval tegemist, siis vaevalt nad pühkima hakkavad. Iga päev istuvad ja suitsetavad siin akna all, niimoodi ehitades jõuavad selle tee ka 3aasta pärast valmis

Kodanik
2 aastat tagasi

Sinna tuleks panna sildid välja, et murul ei kõnnitaks ja lilli ei kaevaks keegi ülesse.

memm
2 aastat tagasi

Oh, ootaks juba +20 kraadi soojust ja tuhandeid tulpe. Veel sooviks ikka ka suveüritusi, viimane aasta on inimestest palju elumahlu välja imenud , midagi on väga vaja hingekosutuseks