Eesti epeenaised pääsesid üle noatera Tokyo olümpiamängudele

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eesti epeenaiskond Kaasanis: Erika Kirpu (vasakult), Julia Beljajeva, Irina Embrich ja Katrina Lehis. Foto: Bizzi
Eesti epeenaiskond Kaasanis: Erika Kirpu (vasakult), Julia Beljajeva, Irina Embrich ja Katrina Lehis. Foto: Bizzi

Kaasanis peetaval epeevehklemise maailma karika etapil, kus pannakse paika Tokyo olümpiamängude piletite saajad, kaotas Eesti naiskond küll veerandfinaalis Venemaale, ent lunastas sellegipoolest pääsme Tokyo olümpiamängudele.

Eesti sai Venemaalt lisaajal valusa kaotuse 27:28 ja jätkab 5.-8. koha konkurentsis. Et aga Hiina alistas veerandfinaalis Prantsusmaa 42:38, sõidab Tokyosse Eesti. Kaotusest tulenevalt pole prantslannadel enam võimalik Eestist olümpiatabelis mööduda, mistõttu pääseb Tokyosse võistlema Eesti naiskond.

Pärast veerandfinaali kaotust jätkas Eesti naiskond võistlemist lohutusringis, kaotades esmalt Ungarile 34:35 ning alistades seejärel seitsmenda koha matšis Prantsusmaa 41:32.

Otse Tokyosse saavad neli esimest. Nn Euroopa koht läheb 5. kohal olevale Itaaliale. Kui Egiptus jõudnuks 16. kohale, saanuks ta olümpiale. Nüüd aga antakse Aafrika koht riigile, kes Egiptuse edasipääsu korral jääks esimesena joone alla ehk Eestile.

Venemaa vs Eesti. Foto: Bizzi
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kuulsus
3 aastat tagasi

eestlastele avaneb nüüd suurepärane võimalus koroona levitamiseks üle maailma ja me saame üle maaila muulsaks

kes teab
3 aastat tagasi

…juhul, kui mängud ikka toimuvad.

H.T
3 aastat tagasi
Reply to  kes teab

Raha on nii palju sisse pandud, et toimub ka siis, kui kasvõi tuumasõda käiks