Kotkapaar munes kevade algul esimese muna

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Laupäeval algas lumesajus kevad ning Matsalu lahe ääres pesitsevad merikotkad Eve ja Eerik said pessa esimese muna. „See on nende esimene muna. Tavaliselt on merikotkastel kaks-kolm muna,” ütles Lääne Elule Aarne Tuule kotkaklubist. „Mida sealt edasi oodata? Ei julge öelda, sest nad on selles pesas alles esimest aastat.”

Merikotkapojad kooruvad aprilli teises pooles ning saavad lennuvõimeliseks juuli algul. Pojad jäävad pesa lähedusse septembrini.

Pesa, mille Eve ja Eerik hõivasid, käis takseerimas viis lindu. „Nolkide (noorte kotkaste) eemalepeksmisi tuleb kindlasti palju,” nentis Tuule.

Eve ja Eerik seadsid end sisse Eesti teadaolevalt kõige põlisemal merikotkaste pesitsusterritooriumil Matsalu lahe ääres – kotkad on seal pesitsenud juba vähemalt 1870. aastast. Merikotkad ehitasid veebikaameras nähtava pesa juba 1996. aastal. 25 aasta jooksul on seal üles kasvanud kokku 29 poega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pealkiri vigane
3 aastat tagasi

Kas selle pealkirja välja mõtelnud inimene on koolis käinud?

2 muna
3 aastat tagasi

/Kotkapaar munes esimese muna/…… et siis mõlemad kotkad- isa-ja emaslind, munesid muna…siis peaks ju 2 muna olema!

neti
3 aastat tagasi
Reply to  2 muna

Ma tahaks hoopis teada ,et kas kotkakaamera ka internetist leitav on sel kevadel

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  neti

Looduskalendri lehel nagu ikka