Matsalu merikotkapaar vahetus

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Matsalu merikotkas. Foto: kuvatõmmis
Matsalu merikotkas. Foto: kuvatõmmis

Matsalu merikotkapaar, keda jälgib reaalajas kaamera, pole ikka veel pesitsema hakanud.

Rõngastatud emaslind ja nooruke isane, kes esialgu pesa vaatamas käisid, on minema löödud ja pesal käib uus paar. „Aga nad ei tee seal midagi, hoiavad territooriumi, aga ei ehita,” ütles ornitoloog Urmas Sellis. Läinud nädalal käis pesa pärast kõva kaklus. Varasem kotkapaar tõrjus sinna tükkivaid hulguseid. Laupäeval jäi kaamerasilma kahe emaslinnu võitlus, mis kestis tunde. Ümbruskonnas tiirutas ka isaslinde.

Mullune kotkapaar Eve ja Eerik sättisid pesa valmis juba märtsi alguses, esimese muna munes Eve 20. märtsil. Kas tänavune paar hakkab pesitsema, pole teada. „Kipuvad hiljaks jääma. On viimane aeg muneda,” ütles Sellis.

Matsalu merikotkapesas on 25 aasta jooksul üles kasvanud 29 poega. Mullused kaks tappis linnugripp.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments