Kotkakaamera vanimas pesitsuskohas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Veebruari esimestel päevadel sättisid Urmas Sellis (Kotkaklubi) ja Omar Neiland (Beta Grupp OÜ) koos abilistega keskkonnaametist Matsalu rahvusparki üles pesakaamera.

Merikotkad elavad Matsalu rahvuspargis juba 150 aastat ühes ja samas pesitsuskohas. Tegemist on teadaolevalt vanima järjepidevalt asustatud merikotkaste pesitsusterritooriumiga Eestis. Veebikaameras nähtava pesa ehitasid merikotkad juba 1996. aastal. 25 aasta jooksul on seal üles kasvanud kokku 29 poega.

Kotkaklubi liikmed andsid sel aastal pesitsevatele lindudele nimeks Eve ja Eerik. Nimed on inspireeritud tuntud ja tunnustatud ornitoloogidest Eve Mägist (s. 1951) ja Eerik Kumarist (1912-1984).

Merikotkad hakkavad pesa sättima juba kesktalvel. Munemist alustavad nad enamasti märtsi teisel poolel. Merikotka kurnas on üks kuni kolm muna, pojad kooruvad aprilli teises pooles ning lennuvõimestuvad juuli algul. Pesa lähedusse jäävad pojad septembrini.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments