Klassikalised kuriteod teevad ruumi kelmustele

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuigi kuritegevuse tase Läänemaal järjest langeb, ei istu politseinikud jõude, vaid kontrollivad koroonapiirangutest kinnipidamist. Foto: Arvo Tarmula

Kuigi kuritegevuse tase Läänemaal järjest langeb, ei istu politseinikud jõude, vaid kontrollivad koroonapiirangutest kinnipidamist. Foto: Arvo Tarmula

Traditsiooniline kuritegevus nagu sissemurdmine ja autode ärandamine on Läänemaal taandumas, selle asemel tuleb politseil järjest rohkem tegeleda inimestelt raha välja petvate kelmidega.

Mullu uurisid Haapsalu politseinikud 15 kelmust, mida on tunamullusest poole rohkem. Tänavu pole hoog raugenud ja politseisse on jõudnud mitu juhtu, kus inimesi on investeerima meelitatud või neilt kauba eest raha välja petetud.

„Jaanuari lõpus hakkas pihta,” ütles Haapsalu politseijaoskonna menetlusgrupi uurija Karmo Andres.   „Tean Läänemaal kolme inimest, kes on oma arvuti kasutusõiguse üle andnud ja lubanud võõrad oma pangakontole toimetama .” Kahju on 10 000 euro kanti.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rehvi vargad
3 aastat tagasi

VEB Fond, $10 miljonit, Tallinna Sadam, Autorollo, Leedo sidrunid……………jne

Ega tea
3 aastat tagasi

Kelmid on nutikad inimesed,aga nii nutikad ei ole, et taipaks oma ajudega legaalse müügitöö peale minna. Keegi taga ei aja ja oleks kõrgelt hinnatud.Aa nuh, eks neid üksikuid pärle on vist vähevõitu ka, enamus kopeerivad mingit olnud skeemi.