Maksuamet alustab tulumaksu tagastamist

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Maksu- ja tolliamet (MTA) alustab tänasest enammakstud tulumaksu tagastamist neile, kes on oma tuludeklaratsiooni juba elektrooniliselt esitanud ja kelle deklaratsioon ei vaja täiendavat kontrolli. Paberil tuludeklaratsiooni esitanutele alustatakse enammakstud tulumaksu tagastamist 19. märtsist.

Enammakstud tulumaksu tagastab MTA hiljemalt 1. oktoobriks. Tulumaksu tagastamise kiirus ei sõltu deklaratsioonide esitamise järjekorrast, tänaseks on maksuotsus tehtud ligi 30 000 inimesele.

Täna hommikuks oli esitatud 493 000 tuludeklaratsiooni, millelt tagastamisele kuulub kokku 154 miljonit eurot enammakstud tulumaksu. Praegu esitatud tuludeklaratsioonide põhjal tuleb tulumaksu juurde maksta kogusummas 13 miljonit eurot. Teist aastat on tulumaksudeklaratsiooni esitades võimalik tagasisaadav raha kohe ka annetuseks suunata. Seda võimalust on kasutanud 2500 inimest, kes on kokku annetanud 109 000 eurot.

MTA füüsiliste isikute tulude ja maksustamise teenusejuht Grete Urbel soovitab tuludeklaratsiooni esitamiseks büroosse mitte tulla või kui see on siiski vajalik, lükata see mõne nädala võrra edasi. „Kiiret ei ole, tuludeklaratsioone saab esitada aprilli lõpuni,“ ütles Urbel. „Palume ka inimestel aidata oma eakamaid lähedasi, et nad saaksid deklaratsiooni esitada MTA iseteeninduskeskkonnas.“

Tuludeklaratsiooni esitamise tähtaeg on 30. aprillil. Kui inimesel tuleb tulumaksu juurde maksta, siis selle tasumise tähtaeg on 1. oktoobril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments