Reoveeuuring näitab Läänemaal mõõdukat viiruse levikut

Tartu ülikooli teadlaste reoveeseire uuring näitab, et Haapsalu reovees on mõõdukalt koroonaviirust ehk Haapsalu on saanud kollase märgistuse.

Reoveeseire võib ennustada koroonaviiruse puhanguid piirkonnas juba enne kui seda näitavad koroonatestide tulemused. Haapsalu on teist nädalat järjest saanud seireuuringus kollase märgi, mis tähendab, et senine nakatumine jätkub ka tuleval nädalal.

Aasta kahel esimesel nädalal oli Haapsalu reovees rohkelt koroonaviirust.

Jaanuari kuuga on Läänemaale lisandunud üle saja koroonaviirusega nakatunu, neist 23 sel nädalal. Terve möödunud aasta jooksul sai koroonadiagnoosi 167 läänlast.

Reoveeproove võetakse kõigis maakonnakeskustes ja üle 10 000 elanikuga linnade.  Reoveeproovid on kogutud 24 tunni jooksul komposiitproovidena, mis tähendab, et proovis kajastub viimase ööpäeva jooksul puhastit läbinud reovee keskmine olukord. Reoveeproovid koroonaviiruse seireks kogutakse iga nädala alguses.

Uuring algas 2020. aasta augustis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments