4

Tasuta maakonnaliine võib vähemaks jääda

Maaliini buss. Foto: Arvo Tarmula
Maaliini buss. Foto: Arvo Tarmula

Tasuta ühistranspordi osakaal võib Eestis väheneda, sest Reformierakond soovib anda ühistranspordikeskustele rohkem vabadust. Nende ettepanekul võiksid keskused ise rohkem otsustada, kui palju on tasuta liine ja kui palju maksavad piletid, vahendas „Aktuaalne Kaamera”.

Majandus- ja taristuministri Taavi Aasa hinnangul ühistranspordi kord ei muutu ja tasuta sõit jätkub samas mahus.

Pärnumaa ühistranspordikeskuse juhi Andrus Kärpuki sõnul peakski riigi rolliks jääma üldine transpordikorraldus ja eelarvestamine. Ülejäänud oleks kohaliku tasandi otsustada.

„Ühistranspordikeskused peaksid tegelema kohaliku liinivõrgu korraldamisega, liinide sidumisega sõltumata sellest, kellele need alluvad. Võib-olla ka otsustama, et kuhu kulutada piletitulu, mida kohapeal teenitakse. Siin ei saa olla vastandamist riigi ja ühistranspordikeskuste vahel, kuna riik on kõigi ühistranspordikeskuste liige,” rääkis Kärpuk.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kummaline maailm
kummaline maailm

Mida oligi karta – nii pea kui reformikad valitsusse said, hakkab vaesema elanikkonna peedistamine pihta.

Puzikov
Puzikov

nüüd näidake meile millal võetakse raudtee päevakavast maha. Usun, et see päev pole kaugel.

realist
realist

mida oligi oodata reffide poolt…..ega sealt muud ei tule kui kärpimine ja maksude tõstmine.

oh õudust
oh õudust

nagu praktikast teada, ei tohi inimeste ootust tasuta transpordile kuritarvitada, kohtupraktika näitab , et selle vähendamist saab kohtus vaidlustada ja valimistel selle ettepaneku tegijaid elimineerida

wpDiscuz