Tasuta maakonnaliine võib vähemaks jääda

Maaliini buss. Foto: Arvo Tarmula
Maaliini buss. Foto: Arvo Tarmula

Tasuta ühistranspordi osakaal võib Eestis väheneda, sest Reformierakond soovib anda ühistranspordikeskustele rohkem vabadust. Nende ettepanekul võiksid keskused ise rohkem otsustada, kui palju on tasuta liine ja kui palju maksavad piletid, vahendas „Aktuaalne Kaamera”.

Majandus- ja taristuministri Taavi Aasa hinnangul ühistranspordi kord ei muutu ja tasuta sõit jätkub samas mahus.

Pärnumaa ühistranspordikeskuse juhi Andrus Kärpuki sõnul peakski riigi rolliks jääma üldine transpordikorraldus ja eelarvestamine. Ülejäänud oleks kohaliku tasandi otsustada.

„Ühistranspordikeskused peaksid tegelema kohaliku liinivõrgu korraldamisega, liinide sidumisega sõltumata sellest, kellele need alluvad. Võib-olla ka otsustama, et kuhu kulutada piletitulu, mida kohapeal teenitakse. Siin ei saa olla vastandamist riigi ja ühistranspordikeskuste vahel, kuna riik on kõigi ühistranspordikeskuste liige,” rääkis Kärpuk.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kummaline maailm
3 aastat tagasi

Mida oligi karta – nii pea kui reformikad valitsusse said, hakkab vaesema elanikkonna peedistamine pihta.

Puzikov
3 aastat tagasi

nüüd näidake meile millal võetakse raudtee päevakavast maha. Usun, et see päev pole kaugel.

realist
3 aastat tagasi

mida oligi oodata reffide poolt…..ega sealt muud ei tule kui kärpimine ja maksude tõstmine.

oh õudust
3 aastat tagasi

nagu praktikast teada, ei tohi inimeste ootust tasuta transpordile kuritarvitada, kohtupraktika näitab , et selle vähendamist saab kohtus vaidlustada ja valimistel selle ettepaneku tegijaid elimineerida