Iloni Imedemaal toimuvad pliiatsipühapäevad

loni Imedemaal saavad huvilised iga kuu viimasel pühapäeval joonistama minna.

Iloni Imedemaa juhataja Maarja Kõutsi sõnul on joonistama oodatud igas eas huvilised. „Joonistamist ei pea pelgama ka need, kel kunstiga vähem kokkupuudet olnud või pliiatsi käes hoidmisest kaua aega mööda läinud. Hindeid ei panda ja juhendajat üldse polegi. On vaid rahu ja vabadus joonistada,” julgustas Kõuts.

Joonistajatele tuuakse iga kord muuseumikogudest välja üks haruldane ese, mida külastajad näevad ainult pliiatsipühapäeval. Peale seda rändab museaal tagasi oma turvalisse paika fondiriiulis.

Esimene pliiatsipühapäev toimub Iloni Imedemaaljuba sel pühapäeval, 31. jaanuaril. Joonistama saab tulla kella 11-17. Järgmised pliiatsipühapäevad on kavas 28. veebruaril, 28. märtsil, 25. aprillil ja 30. mail.

Paberi, pliiatsi ja joonistamisaluse saab muuseumist, kuid pole keelatud tulla oma visandivihiku ja lemmikpliiatsitega. Joonistama pääseb muuseumipiletiga.

Viiruseohu vähendamiseks toimub joonistamine kõige suuremas näitusesaalis, kus joonistajatel on võimalik hajuda. Et vähendada suure hulga inimeste kogunemist, saab joonistada terve päeva.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments