Erkki Bahovski: andkem uuele valitsusele aega

Erkki Bahovski.

Erkki Bahovski.

Lugedes rahvusvahelisest ja (ühis)meediast hinnanguid meie uuele valitsusele, ei jää üle muud kui õhku ahmida – epiteedid on niivõrd positiivsed.

Olgu selleks fakt, et esimest korda on Eesti peaminister naine. Või et nüüd on Eesti ainuke riik maailmas, kus riigijuhid on naised (täpsustus: et mitte eksida, peab lisama, et ainus riik, kus nii president kui ka peaminister on naine ehk näiteks Uus-Meremaa riigipea on Elizabeth II ja peaminister on Jacinda Ardern). Ainuüksi naispeaminister muutvat Eesti Põhjamaa riigiks ja üleüldse ootavat Eestit ees helge tulevik.

Äkki puhkaks nüüd veidi jalga veidi ja tuleks maa peale tagasi? Kõigepealt tuleks lahendada pealtnäha võimatuna näiv loogikaülesanne – kuidas saab olla vastne valitsus kardinaalselt teistsugune, kui sellest poole moodustab erakond, kes oli ka eelmises valitsuses? Lisatagu, et samale erakonnale tervikuna on esitatud kahtlustus korruptsioonis.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
pets
3 aastat tagasi

Meil on moes keskmine st.keskmine palk,keskmine inimene jne.Keskmise inimese jäoks vahet pole kas valitsust juhib mees,naine, Kaja,Jüri või Kolja Kükametsalt sest tema jäoks ei muutu midagi !
Ajakirjanduse jäoks on aga väga oluline,et keda edaspidi sõimata,kes nüüd kõiges süüdi on ? EKRE on läinud aga kesk on jäänud st.tuld keskile !

arvamus
3 aastat tagasi
Reply to  pets

Kuhu see EKRE siis läks, täiesti olemas, kuid positsioon on teine. Pole mõistlik tahta või nõuda, et 3päeva tagasi ametisse astunud valitsus tooks Eestisse ülikülluse ja rikkuse, või kaotaks covidi ühe näpuviibutusega. Laske inimestel töötada, aasta möödudes oleks õige tulemusi vaagida

Valdo
3 aastat tagasi

Lihtsalt arvamus. Pole ükski amet muutnud inimest paremaks, vaid mõnel on kisa suurem.
Edu uuele valitsusele.

Vahi nalja
3 aastat tagasi

Naljakas on see, et uus valitsus hiilgab ebapädevuse ja oskamatusega, esimesed otsused on lihtsalt lollid. Eelmise puhul oli meedial kisa taevani, nüüd on vaiksemad kui haud. Kvaliteeti lihtsalt ei ole, ei meedial ega uuel valitsusel.

millal
3 aastat tagasi

need kantsli kõned lõppevad, no ei ole mees mingi suunamudija

malle
3 aastat tagasi

nad ei oska selle ajaga midagi peale hakata. peata kanad.

Äkre
3 aastat tagasi

Puhakem jalga ja tulgem maa peale sugusid ei ole ju olemas? Kui juba selliseid eksimusi tehakse uues valitsusesja meedias, võib olla kindel et aega neile anda ei saa.
Sugu on sotsiaalne konstruktsioon. Sugu on nagu rass, see eksisteerib vaid ideoloogide peades.

Vanamoodne
3 aastat tagasi
Reply to  Äkre

Mis saaks küll hr. Bahovski ja kogu maailma kiidulaulust Eesti naisvalitsusele, kui meie naisteansambel üleöö in corpore sugu vahetaks? Et va vastik kaabudega meestevalitsus on tagasi?! A kui 6 kuu pärast tekib ‘meestel’ kihk taas naisteks või hoopis kellekski kolmandaks saada? Pälviksime veel ühe vägeva portsu maailma tähelepanu. Oleksime üldse maailma kõige edumeelsem riik!

Eelmisele
3 aastat tagasi

ei antud aega juba moodustamiseks, nüüd siis anname aega. Milleks? Et kõik kiiresti täiesti metsa keerata?