9

Tulevane koalitsioon kaalub omavalitsustele tuuliku talumise toetust

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Aulepa tuulepark. Foto: Urmas Lauri

Kohaliku võimu vastuseisu tõttu on jäänud sündimata mitmed tuuleparkide suurprojektid. Tulevane koalitsioon lubab leida võimalusi, kuidas kohalikku võimu sarnastest projektidest huvituma panna, vahendas ERRi uudisteportaal.

Soomes makstakse kompensatsiooni tuuliku talumise eest. Seda võiks rakendada ka Eestis.

“Ka meie pakume välja, et see võiks olla aastas 15 000 kuni 20 000 eurot ühe tuuliku kohta,” ütles majandus- ja taristuminister Taavi Aasa (KE).

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
rahvale
rahvale

võiks hakata siis ka maksma 50 aastat okupatsiooni ja nüüd brusseli talumise toetust

Khm..
Khm..

Aga mina tunnen üha enam, et esiti on vaja kehtestada loodava valitsuse talumise toetus!

Nimi
Nimi

“kuidas kohalikku võimu sarnastest projektidest huvituma panna.”

Vabandust, kus pagana riigis me elame? Kas “juhid” on kuulutanud rahva enda vaenlaseks? Sellist käitumist ei tohi mitte mingil viisil taluda.

yty
yty

mitte talumise rahast ei tule elada vaid sellest et need inimesed peaksid olema nende tuulikute omanikud ja saama elektri müügist saadavat tulu sedavõrd et leib laual oleks ja pirn ka laes põleks . Miks maksumaksja peab nendele peale maksma. .

Kummaline maailm
Kummaline maailm

Tulge ehitage minu õuele ja kohe mitu tükki, hea meelega elatuksin tuulikute talumise rahast. Samas olen kindel, et täna aia tagant kostuv lakkamatu autode müra, mille talumise eest keegi sentiga ei maksa, jääb endiselt oluliselt ületama tuulikute vihinat.

Maakas
Maakas
Proovige nüüd ükskord aru saada, et alati ei korva raha kõiki kaotusi, mida mingi projekt endaga kaasa toob. Risti tuulepargi puhul ju pakuti elanikele raha, aga inimesed on siiski nii arukad, et eelistavad elada mõne euro võrra vaesemalt rikkumata keskkonnas. Kas meil pole mitte põhiseaduses kirjas, et iga põlvkond peab elama nii, et tagada veel paremad tingimused järgmisele põlvkonnale? Mis puutub loodusesse, siis selles vallas küll enam mingist jätkusuutlikust majandamisest rääkida ei saa. Kõik tehakse rahaks nagu homset enam ei tulekski. Mets tähendab lisaks kõigele muule ka puhast õhku, aga ärikatel on kõigest savi ja need kes raiemahtude eest vastutama… Loe rohkem »
uskmatu-toomas
uskmatu-toomas

Kena keik ! Anname toetust ja omavalitsus ehitab jalgrattatee pärapõrgusse,laseb mõne tsinovniku majani tee äraremontida jne.Sina aga elad nende tuulikute müras ja ei saa ka oma kinnistut müüa kuna puuduvad piisavalt lollid,et osta !
Elektriarvel aga taastuvenergia tasu !

kust
kust

see toetus tuleb, ikka meie maksumaksjate taskust- haige jutt- loll jutt suhu tagasi, nagu öelda laali mardile. Võtame raha teie taskust ja anname näpuotsaga tagasi, aga tuuganid paneme teile pähe ja kaduge oma kodudest, või elage tuuganite all.

Enriko
Enriko

Võib ka mõelda nii, et tuulikutoetus on Muraste, Viimsi, Pirita jm. pealinnarahva kompensatsioon meile,kolkaelanikele, selle eest, et NEMAD ei peaks oma kodu ukse all ökomöko-jumala-ohutuid teletornikõrguseid tuulikuid taluma. Ehkki elektritarbimine on suurim just Suur-Tallinnas ja iga vald võiks oma sandid ise toita (LE pildiallkirja väitel olevat läänlaste elektrivajadus kohalike tuugenitega juba tagatud).

wpDiscuz