Läänemaa on üks lumisemaid paiku

Lumine Haapsalu. Arvo Tarmula
Lumine Haapsalu. Arvo Tarmula

Riigi ilmateenistuse andmeil oli kolmapäeva hommikul Läänemaal lund 24 cm.

Lääne-Nigula vaatlusjaamas mõõdetust oli rohkem lund vaid Jõhvis – 28 cm – ja Põlvamaal Tuulemäe vaatlusjaamas, kus lumekihi paksus oli 27 cm. Läänemaaga sama palju lund mõõdeti Lääne-Virumaal Tudu vaatlusjaamas.

Lumerohkuselt viiendale kohale jäi Virtsu vaatlusjaam, kus lumekihi paksus oli kolmapäeva hommikul 22 cm. Mujal Eestis oli lund alla 20 cm.

Kui mitmel pool Eestis jäi võrreldes teisipäevaga lund paari sentimeetri võrra vähemaks, siis Lääne-Nigulas kasvas lumekihi paksus kahe ja Virtsus kolme sentimeetri võrra.

Kõige vähem on lund Ruhnu saarel – viis sentimeetrit – ning Saaremaal Sõrves, kus lumekihi paksus on kaheksa sentimeetrit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
3 aastat tagasi

Pilt on küll hästi valitud ! Sellel kohal oli kunagi sõudeklubi,hiljem jatklubi hoone mis püsis 60 aastat ja suures iseseisvustuhinas lasti ära mädaneda ! Praegu seal seisev sild on ca 10 aastane aga viltuvajunud,poolenisti pehkinud jne.
Onngi viimane aeg pildistada sest varsti tabab seda silda sama saatus mis Aafrika randa samal ajal paigaldatud projekteerijate ja ehitajate üllitatud meistriteos !