Lääne Malevlane: I järgu kodutütred

Lääne Elu

info@le.ee

Läänemaa kodutütred Ernakesel. Foto: Kaidi Sits
Läänemaa kodutütred (vasakult): Karmel Lääts, Ele-Riin Niit, Katarina Sits ja Marie Keldrima. Foto: Kaidi Sits.

Järgukatsed hõlmavad kodutütarde teadmisi väga erinevatel aladel ja jagunevad kuude ossa. Vanuse järgi on järgukatsed jaotatud: VI järk sooritatakse enne vastuvõtmist, V järk 8–10aastased, IV järk 11–12aastased, III järk 12–15aastased, II järk 15–16aastased, I järk 17–18aastased kodutütred.

Järkude tegemiseks peavad kodutütred omama teadmisi ja oskusi Eesti loodusest ja ajaloost, kodutütarde teadmisi ja oskusi, käitumisest, loovusest, matkatarkustest, skaudioskustest, turvalisusest. Mida kõrgem on järk, seda rohkem peab järgu sooritaja oskama ja teadma.

2020. aastal lisandus Läänemaale kaks I järgu kodutütart. Tublimatest tublimad on Ele-Riin Niit ja Katarina Sits. Mõlema tüdruku I järgu praktiliseks tööks oli noorematele kodutütardele ja noorkotkastele laagri planeerimine, korraldamine ja lõpuks juhtide ees oma töö kaitsmine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments