Jüri Saar: mitteriigimehelik poliittsirkus

Jüri Saar. Foto: erakogu

Jüri Saar. Foto: erakogu

Ajal, mil kogu maailma ja ka Eestit kimbutavad tõelised kriisid, tegeleb meie küünte ja hammastega võimu külge klammerdunud valitsusliit poliittsirkusega.

Tsirkuse all pean silmas kevadeks kavandatavat abieluteemalist referendumit, kus rahvalt tahetakse küsida: „Kas abielu peaks jääma Eestis mehe ja naise vaheliseks liiduks?” Kuigi niiviisi püütakse väidetavalt likvideerida patiseisu püsiväärtuste hoidjate ja lammutajate vahel, on praeguseks valitsuserakondade poolt kokku lepitud küsimus umbes sama sisukas, kui oleks: „Kas eestlane olla on uhke ja hea?”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tomcat
3 aastat tagasi

Iga demagoogia algab sellest, et vastase agenda kuulutatakse tähtsusetuks ja enda oma tähtsaks. Vastase naeruvääristamiseks sobib tsirkusega võrdlemine hästi. Samuti väide, et vastase kogu aur kuluvadki sellele tsirkusele ja rohkemaks ei jäägi. Rohkelt sõnavahtu, aga argumentatsioon on nõrk. Vähemalt on autor vaimselt stabiilne, tagudes peaga püsivalt sama seina.

2. kodanik
3 aastat tagasi

Autor ei peaks siin maakonnalehes poliitikat kritiseerima, kui tema endine koduerakond oleks Riigikogus adekvaatselt ennast üleval pidanud ja saanud valijatelt mandaadi ka praeguseks perioodiks. Vabaerakonna oskus ühes küsimuses viiel erineval moel hääletada oli poliittsirkus, aga mitte see, kui valitsuserakonnad teevad seda, mida nad enne valimisi lubasid.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

täpselt!

Aga just
3 aastat tagasi

Kui REformierakond saaks võimu enda kätte, siis käiks otsustamine ja tegevus kõiges inimeste peadest üle ja kedagi ei huvitaks.

haha
3 aastat tagasi
Reply to  Aga just

miinustajatel on mälu juba kustunud. Valimistsükkel pole veel poole pealgi ja juba ei mäleta enam. Kummaline

Mats
3 aastat tagasi

Selliste *arvamuste *avaldamine viib selleni,et uuest aastast enam ei telli!!!

Mida teha edasi, ei teagi
3 aastat tagasi
Reply to  Mats

Oi, tõesti kahju sellest ähvardusest

noo
3 aastat tagasi

tellijaid jääb vähemaks, sellest see kahju, kui ei mõistnud hästi. Pole tellijaid, pole lehte mida lugeda. Lihtne

Täitasa lõpp
3 aastat tagasi

See on veel hullem vinguja, kui see rumm oli, kelle arvamusi siin väljaandes mingu aeg iga nädal avaldati. Huvitav, kas leitakse veel hullem, kes maaimalõppu kuulutab, kui see valitsus ühe päeva veel püsib. Jääme ootama

Võõr-võimu lakei rääkis
3 aastat tagasi

.. tõelised kriisid… küünte ja hammastega võimu külge klammerdunud valitsusliit poliittsirkusega…..—— Quisling on rääkinud.

juss
3 aastat tagasi

Ja kes meid okupeerib, et sa kvislingist räägid?

Misasja
3 aastat tagasi
Reply to  juss

Mitte ei okupeeri, vaid võimu juurde tahavad hirmsasti…. sotsid. Kui selle saavutavad, siis võib seda okupatsiooniks nimetada küll vist

Arvaja
3 aastat tagasi
Reply to  juss

Enam ei okupeerita sõjaväega, nüüd peenemalt nii, et sa arugi ei saa. Missugusele riigile kuulub pank kuhu saa eesti riigile
tulumaksu ülekannad.

mari
3 aastat tagasi
Reply to  juss

Uus okupant on loomulikult Brüssel ja Euroopa komisjon, mida me ei ole valinud. Kas silmaklapid ja ideoloogiline fanatism ei luba seda näha?

enn
3 aastat tagasi

kas kooseluseaduse läbi teerullitamine oli kah poliittsirkus?

jamps
3 aastat tagasi

kõik kiusavad , tahan poisiks … käisin vabamehena ringi ja lällutasin demokraatiast … ei tulnud välja. osad vabad on kesikuks saanud ja viimane aeg on ronida teistel ka kusagile, sest neid vabatmehi keegi ei vaja.
Aga tsirkust pole kusagil , ikka poliitika .. nagu seda läbi aegade on tehtud. ega riik kedagi huvita , võimu jagatakse ja selleks on meetodid. Nääh, mingi gruz 200 isegi küsitlustes kuigi ei peaks üldse kuuluma küsitlustabelitesse. Ja kui “politolooge” veel kuulata on päris kino lahti.

Khm..
3 aastat tagasi

Kas sel ajal, kui kooseluseaduse vastuvõtmisega tegeleti, ei olnud olulisemaid teemasid? Loo autor, loete kindlasti neid kommentaare, palun vastake minu küsimusele.

jamps
3 aastat tagasi
Reply to  Khm..

nii oluline oli, et vabatmehet ja isamaa olid kogunisti selle maaletoojad. isamaa lehvitab küll hääletusprotokolliga , aga sel ajal poliitika käis nii, et etv stuudios käisid tülitsemas ja pärast läksid kallistama ning suudlema. Näitemäng oli ilus ja see oluline seadus tuli ka näitemänguga …. kus isamaal lubati jääda vea piiresse.

imelik
3 aastat tagasi

kas see saare puu kärntõbi ja katk on ka samanimelistele inimtüüpidele üle kandunud, et nad oma sookaaslastele suurest kibedusest või teab miks soovivad geneetilist hävingut, tahtes nad muuta sootuteks ja tühisteks olenditeks, allutada soojätkamise loobumisele ja likvideerida tuhandete aastate jooksul väljakujunenud sugudevahelised traditsioonid, et valitseks anarhia ning inimlapsel pole enam iialgi isa ega ema