Tuulepargi vastased on kogunud üle 1100 allkirja

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Piirsalu külavanem Lea Lai kaardiga, millel on tähistatud Enefit Greeni tuulikute püstitamise kava. Foto: Urmas Lauri
Piirsalu külavanem Lea Lai kaardiga, millel on tähistatud Enefit Greeni tuulikute püstitamise kava. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula valda rajatava tuulepargi vastasele pöördumisele allkirjade kogumine jätkub ja praeguseks on oma vastuhääle andnud üle 1100 inimese.

“Tänase seisuga on allkirja andnud 1164 inimest, pöördumise anname volikogule üle 19. novembril,” ütles Piirsalu külaseltsi esimees Lea Lai. Detsembriistungil peaks volikogu Laia sõnul otsustama, mis saab edasi.

Risti ja naaberkülade elanikud saatsid Lääne-Nigula vallavolikogu liikmetele juba augustis 208 allkirjaga avaliku kirja, milles juhitakse tähelepanu, et Enefit Greeni kavandatav 290 meetri kõrguste tuulikutega Risti tuulepark kahjustaks elukeskkonda.

Lääne-Nigula vald algatas mullu oktoobris aktsiaseltsi Enefit Green uue tuulepargi jaoks eriplaneeringu, aasta hiljem tegid vallajuhid volikogule ettepaneku sellest loobuda. Otsuse Risti tuulepargi ettevalmistustööde lõpetamiseks valmistab Lääne-Nigula vallavalitsus ette 17. detsembriks. Selle poolt hääletasid kõik Lääne-Nigula vallavolikogu liikmed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jooma ajab
3 aastat tagasi

ma arvan et see rahvas tahaks rõõmuga ise selle tuulepargi omanik olla kui see neid leiva lauale tooks ja toe soojaks kütaks. huvitav on see et sellest võimalusest ei räägi mitte keegi. lea lai ja neeme suur ei viitis isegi projekti kijrutada – ise on valla palgal. kaigast tuleb neile anda nii kaua kui asjad liikuma hakkavad

viloloog
3 aastat tagasi
Reply to  jooma ajab

Teile endale tuleks kaigast anda emakeele mõnitamise eest!

Kummaline maailm
3 aastat tagasi

Meenub 19. saj. masinapurustajate mäss, kus kõikide hädade põhjuseks peeti tööstusrevolutsiooni. Kas ajalugu kordub?

keegi
3 aastat tagasi

pole selle energiatüübi vastu, vallarahvale ei meeldi see,et need kes seda teotada tahavad, tahavad teha seda võõra õue peale, las teevad seda oma elukohas, oma lastele rõõmuks, tore oleks ju kui me oma peldiku võiksime rahuliku südamega naabri õuepeale ehitada, aga nii ei saa.

see
3 aastat tagasi
Reply to  keegi

ajupesu võiks juba lõppeda , rahvas pole siiski nii loll, et uskuda juttu, et elekter ja innovatsioon- rahaahnus teatud kildkonnal on see selle jama nimi.Tubli Lea Lai, kus saab allkirja anda selle häbematuse vastu?