0

Uued koroonapiirangud võivad viia riigi kohtusse

Lääne Elu

info@le.ee

Sotsiaalminister Tanel Kiik (Keskerakond). Foto: Arvo Tarmula
Sotsiaalminister Tanel Kiik (Keskerakond). Foto: Arvo Tarmula

Valitsus koguneb täna arutama täiendavaid piiranguid, et viiruse üha kiirenevat levikut pidurdada. Neljapäeval uute piiranguteni ei jõutud, täna võivad isameetmed siiski tulla.

Postimehe andmetel arutab valitsus näiteks maskikandmise kohustust siseruumides, koolide osalist distantsõppele viimist ning avalike ürituste ja ööelu senisest jõulisemat piiramist.

Karmimate piirangute kehtestamisel seab valitsusele raamid ette see, et erinevalt kevadest ei kehti praegu eriolukord. „Juristid on olnud erinevatel seisukohtadel, mis puudutab justiitsministeeriumit ja õiguskantsleri kantseleid. Peamine küsimus on meetmete põhjendamises ja põhjendatuses. Näiteks hooldekodude puhul oleme maski kandmise kohustuse teinud ja seda pole keegi vaidlustanud,” selgitas sotsiaalminister.

Kiik möönis, et kõigi piirangute puhul ilmselt nii libedalt ei lähe ja tõenäoliselt on oodata õigusvaidlusi. „Loomulikult jääb võimalus, et keegi neid kohtus vaidlustab. Seda ei pea pelgama,” ütles ta.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz