0

Oktoobris lisandus Läänemaale kümme töötut

Töötukassa. Foto Arvo Tarmula
Töötukassa. Foto Arvo Tarmula

Oktoobri lõpus oli töötuna registreeritud 50 160 inimest, mis moodustab 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust 7,7%. Võrreldes septembriga on registreeritud töötuid 2,9% rohkem (septembri lõpus oli töötuna arvel 48 749 inimest). Registreeritud töötute arvu kasv oli võrreldav eelmise aasta oktoobriga.

Registreeritud töötuse määr oli oktoobri lõpus kõrgeim Ida-Virumaal (12,5%) ning madalaim Jõgevamaal (4,8%).

Läänemaal on registreeritud töötute arv 690 ja töötuse määr 7,8%. Oktoobri alguses oli Läänemaal töötuse määr 7,7%. Kuu ajaga kasvas Läänemaal töötute arv kümne võrra. Aasta eest oli Läänemaal 458 töötut ja töötuse määr oli 5,5%.

Uusi töötuid registreeriti oktoobris 8153, mida on vähem kui septembris. Kuigi uusi töötuid lisandus oktoobris vähem, siis registreeritud töötute arv kasvas, sest ka arvelt maha läks võrreldes septembriga vähem inimesi. Oktoobris asus tööle või alustas ettevõtlusega 4160 inimest, mida on vähem kui eelnevatel kuudel.

Oktoobris oli töötukassal vahendada 8455 töökohta, mida on võrreldes eelnevate kuudega mõnevõrra vähem. Uusi tööpakkumisi lisandus oktoobris 4277. Uute tööpakkumiste arv on ka varasematel aastatel sügisel vähenenud.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz