Tanel Kiik: uus kolmikliit muudab arstiabi jõukate privileegiks

Lääne Elu

info@le.ee

Tanel Kiik, endine sotsiaalminister (2019-2021) ning tervise- ja tööminister (2021-2022). Foto Malle-Liisa Raigla

Loodav valitsuskoalitsioon eirab tervisevaldkonna peamisi väljakutseid. Solidaarse tervishoiusüsteemi tugevdamise asemel flirditakse erarahastuse suurema kaasamisega, mis tõlkes tähendab ebavõrdsuse süvenemist arstiabi kättesaadavuses. Koalitsioonileping kõneleb küll digilahenduste uuendamisest ja personaalsest lähenemisest, kuid ei paku lahendusi ravijärjekordade lühendamiseks, perearstikriisi ületamiseks, ravimite kättesaadavuse parandamiseks, kõigile ravikindlustuse tagamiseks ega vajalike taristuinvesteeringute teostamiseks, sh aastakümneid oodatud Tallinna Haigla rajamiseks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
2. kodanik
1 aasta tagasi

Mõttetu hala. Ühe valitsuse ajasite ise laiali. Teisest lasite ennast välja visata. Nüüd teatasite uhkelt, et opositsioon ei kavatsegi koostööd tegema hakata uue kolmikliidu toimetamiste vastu. Loodad, et Kaja Kallas loeb seda artiklit siin ja võtab uue suuna? 🙂

Reformierakonna riik
1 aasta tagasi

See on juba ammu nii, et raha eest saad samale arstile, kelle juurde muidu on kuudepikkune järjekord, kasvõi homnepäev. Selline on perekond Kallaste Eesti.

Maha libavalitsus!
1 aasta tagasi

See on 1 protsendi libepetturite riik 🙁
Tuleb nende päev ka!

Kohalik
1 aasta tagasi

Kiik varasema ministrina võiks asjadest rohkem arusaada.

Seepase
1 aasta tagasi

Eks tuleb siis jõukaks hakata.

Milleks...
1 aasta tagasi

…nüüd ägiseda, alles olid valitsuses ja keerasid inimestele vaktsiine sisse.
Paljudel on nüüdseks suu mulda täis ja ei pea mingit arstiabi enam saama. ALDE’s istute koos. Põhimõttelage erakond on kesikud peale Edgari välja mängimist, hullemad kui sotsid.

Ainus asi, mida sellest soojast aurust saab välja lugeda on karje: “Tahame võimule”, mitte soov midagi ära teha.

Kübe
1 aasta tagasi

Täiesti mõttetu jutt. Seda oli võimalik võimul olles ju teha. Miks ei teinud?Millega tegelesid? VaktsiiniTanel võiks peeglisse vaadata ja vait olla. Nii kuradima lühike mälu on neil poliitikutel….

Nii on,
1 aasta tagasi

Kui soovid eriarsti vastuvõtule, siis suur ooteaeg või polegi aegu.Confidos aga samal tohtril samal ajal iga kolmas aeg vaba. Kui arst istub päev otsa erameditsiinis, siis riiklikusmeditsiinis tal polegi võimalik vastu võtta, sest üks inimene kahes kohas korraga olla ei saa ju!

peter
1 aasta tagasi

koomilised, teinuks ära kui võimul olite … mida kirute. nagu seeder … istus kaja jalge vahel ja nüüd kriiskab .. refid valetasid. peaks piinlik olema … mul hea meel … aasta pärast on kogu see saast prügikastis ja kaklevad uue võimu nimel … järgmine moetöll arvustab … kel suuremad rinnad ja väiksemad ajud?

muutuseta
1 aasta tagasi

miks muudab? See ju praegugi nii.

Krimierakonna kõneisik
1 aasta tagasi

Räägib oravate kintsukaapija, lootuses saada vahetuskaubana valitsusse, kui praegused kaltsud Kaja uute vastu välja vahetab.