Kaitseliit viis Vormsi kooli metsa

Lääne Elu

info@le.ee

Vormsi laagris sai muu põneva kõrval vibu lasta. Foto: erakogu

Vormsi kooli matkaringi soovist laenata metsaks ööbimiseks telke kasvas välja koostöö kaitseliidu Lääne maleva noorkotkastega, mis teist aastat järjest viis noored metsa.

Kõik sai alguse mullu märtsis, kui Vormsi kooli matkaring soovis metsas ööbida ja küsis selleks puhuks kaitseliidult laenuks paari telki. Telkidega said nad aga kaasa kaks autot, mille kastis oli peale telkide veel igasugu põnevat kraami, instruktorid, kamba noorkotkaid ja 24tunnise programmi.

Et esimene ettevõtmine õnnestus, tahtsid kõik seda korrata ja nii võtsid noorkotkad teist aastat järjest suuna Vormsile. Läinud nädalavahetus oligi täis õpet ja võistlusmomente.

Sel aastal võttis laagrist osa tosin Vormsi kooli õpilast, kaks lapsevanemat ning kaks õpetajat. Kaitseliidu Lääne maleva poolt viisid laagrit läbi tegevliikmed Liina Jutt, Raigo ja Roger Õiglas ning kaheksa noorkotkast rühmast Mustad Tiigrid, kes olid laagris täiskohaga instruktorid.

Ühislaager algas telkide püstitamise, ahjude kütmise ja käimla ehitamisega. Kätt sai harjutada tulepulgaga tule tegemisel ning seejärel võistelda, kellel on suurem lõke. Hilisööni grilliti lõkkel vahukomme. Köögitoimkond, kuhu kuulusid ikka needsamad lapsed metsas, hoolitses ka söögipoolise eest.

Laagris õpiti NATO tähestikku ja katsetati seda välitelefoniga sõnumeid edastades. Öövaatlusseadmega leiti metsas peidus olnud maskeerunud laagrikaaslane. Heideti õppegranaate, lasti õhupüssi ja vibu ning mängiti taktikalist sõjamängu Airsofti, kus kasutatakse automaatide ja püstolite koopiaid, mis tulistavad suruõhuga kuule. Kõik meeskonnanas pidid läbima takistusraja, kus tuli ületada seina ja raba ning laskuda köiega.

Laager lõppes küsimusega: millal jälle?

 

Liina Jutt

kaitseliidu liige

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments