Kodukant Läänemaa otsib aasta küla

Lääne Elu

info@le.ee

Läänemaa vanade seltskonnatantsude festival toimus seitsmendat korda. Tänavu tähistati sellega ka Üdruma küla esmamainimise 500. aastapäeva. Foto: Urmas Lauri
Möödunud aastal oli Üdruma Läänemaa aasta küla Foto: Urmas Lauri

Kodukant Läänemaa kuulutab välja Läänemaa aasta küla 2020 konkursi, et avaldada teadvustada maa- ja külaelu olulisust.

Läänemaa aasta küla aunimetus antakse ühele külale, külade piirkonnale või alevikule, mis paikneb on saavutanud nähtavaid tulemusi külaelu arendamisel. Aasta küla tiitlile kandideeriva küla eelduseks on kogukonna positiivne areng ja külasisene koostöö viimase kolme aasta jooksul, külaarenduslike ja kogukonda liitvate projektide ning algatuste edukas elluviimine, ajaloo talletamine, ühistegevused külas ja koostöö kohaliku omavalitsusega, avatus ja tuntus maakondlikul ja/või üleriigilisel tasandil, tulemuslik ja kestlik koostöö piirkonnas tegutsevate ettevõtjate ja teiste piirkondlike vabaühendustega  ning kehtiv või koostamisel küla/külade piirkonna aleviku arengukava.

Kandidaate saab esitada 7. detsembrini e-posti aadressil laaneliider@kklm.ee, Läänemaa aasta küla statuudi ja konkursi ankeedi leiab Kodukant Läänemaa kodulehelt www.kklm.ee.

Läänemaa aasta küla saab kingituseks Eesti riigi vimpli koos lipumasti ja paigaldusega ning esitatakse üleriigilise aasta küla konkursile 2021. aastal.

Möödunud aastal pälvis aasta küla tiitli Üdruma küla.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Jass
3 aastat tagasi

Kindlasti TAHUKÜLA!!!!!