Karilaid kutsub Mart Helmet riigikokku

Lääne Elu

info@le.ee

Siseminister Mart Helme (EKRE). Arvo Tarmula
Siseminister Mart Helme (EKRE). Arvo Tarmula

Siseminister Mart Helme väljaütlemised ajalehele Deutsche Wellele on ajanud kõik poliitikud tagajalgadele – opositsioon nõuab Helme ametist lahkumist, riigikogu liige, Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid kutsub Helmet tagasi riigikokku.

“Ministriametis on poliitkorrektsus vältimatu. Tule riigikokku tagasi! Riigikogu on valitsuse tööandja,” kirjutas Karilaid sotsiaalmeedias.

Opositsioonierakondade liidrid nõuavad siseminister Mart Helme (EKRE) ametist lahkumist seoses tema antud intervjuuga Deutsche Wellele, kirjutab ERR.

Helme ütles Deutsche Wellele: „Geid las jooksevad Rootsi. Seal on kõik olemas, kõik vaatavad nende peale viisakamalt.”

“Seda, et Mart Helme ei sobi ministirametisse teame me juba ammu. Aga mida keegi ei mõista on, kuidas peaminister ei näe suurt pilti ega mõista seda kahju, mida Eestile tehakse. Ma ei usu, et ükski peaminister soovib tegelikult endast maha jätta moraalselt varemetes ja vaenamisest kurnatud Eesti,” kirjutas Reformierakonna esimees Kaja Kallas sotsiaalmeedias. “Loodan, et Jüri Ratas võtab end kokku ja käitub kordki nagu peaminister. Ja vabastab Mart Helme ministriametist.”

Peaminister Jüri Ratas ütles ERR-ile antud intervjuus, et Mart Helme Deutsche Wellele antud intervjuus öeldu on sisutühi, kuna valitsus ei hakka kunagi sellist poliitikat tegema, kuid koalitsiooni tervist ja toimimist halvendavad sellised väljaütlemised tugevalt.

Mart Helme poeg, EKRE esimees ja rahandusminister Martin Helme kirjutas sotsiaalmeedias, et isa sõnu on valesti tõlgendatud. “Mart ütles, et jooksku ringi Rootsis ja sedagi, et Rootsis suhtutakse homodesse sõbralikumalt kui Eestis. Kas vähese keeleoskuse või pahatahtlikkuse tõttu on lause tõlgitud valesti ning valet tiražeeritud,” kirjutas Martin Helme.

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder ütles ERR-ile, et Helme sõnavõttu tuleks ignoreerida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
45 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valdo
3 aastat tagasi

Häbitunne on individuaalne, mitte keegi ei saa teha teisele häbi. Antud juhul on tegu Mart Helme rumala käitumisega ja vanamehe räuskamisega. Paraku on meesia see, kes puhub asja suureks. Siinkohal reformistidele, vihakõne ühiskonnas saab vähendada ise eeskuju näidates. Lugesin kuskilt, et meie Ilvesel on süda paha kuna Eesti liigub tema meelest vales suunas ja Ansipil on häbi.
Minu arvamus, Ilvesel tegu madala veresuhkruga või liigsöömisega. Ansip häpeneb oma käitumist.
Armsad inimesed, nautige elu.

Mardist tuleb ikka kirjutada!
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Ikkagi oma (Suure-Lähtru) küla mees. Ütleb otse välja, ei keeruta, selle pärast alati huvitav lugeda. Iga asja kohta on tal oma arvamus, julge seisukohavõtt. Laulev revolutsioon- see oli massihüsteeria, Millega Mart kaasa ei läinud. Tal oli sellel ajal targematki teha, kasvatas pulle. Koroona viirus-määrige ennast hanerasvaga ja kandke villaseid sokke ning kõik saab korda! Euroopa Liidu sanktsioonid Venemaa ja Putini vastu- tuleb kohe ära lõpetada jne.

oijah
3 aastat tagasi

paistab, et te loete ainult delfi poolt avaldatud artiklite pealkirju ja siis üritate siin oma rumalust demonstreerida. Väga edukalt muide!

Vanasõna ei valeta
3 aastat tagasi
Reply to  oijah

Ära süüdista peeglit (delfit) kui omal lõust viltu on.

Postimees
3 aastat tagasi

Siin kohal kutsun üles täitma Eestimaa rahvast täitma oma kodanikukohust ja mitte ostma enam Lääne Elu ega nimetatud väljaandesse reklaami… Näis kaua see peldikupaber vastu kestab…

uskmatu toomas
3 aastat tagasi

Kui niimoodi on aus ja võib – USA saadik Poolas: “LGBTI õigused on tähtsamad kui katoliku usk ja Poola seadused” siis miks te kõik nagu kaarnad Mardi kallal
olete ?
Millest selline hüsteeria ja vihkamine aga sellepärast,et on ette teada milline saab olema meie inimsete arvamus !

Peter
3 aastat tagasi

Te haapsallased küsige järgmise kov valimise ees vasakradikaali karnau talumise tasu. See peaks ju väga häbi olema kui selline propagandist linnas liigub. Hullem olukord võrreldes sellega kui ekspresident Ilves häbenes eesti rahvast.

Huumor
3 aastat tagasi

Vasak-äärmuslane Karnau on selles asjas erapooletu… DD

Postimees
3 aastat tagasi

Elagu Mart Helme!!!
Maha kommunistlikud tiblad ja Eesti Riigi õõnestajad
Elagu Eesti Vabariik

Agu
3 aastat tagasi

see karilaid tegi oma avaldusega nüüd küll endale veel rohkem miinuseid minuarust. Juba varem rahvas kahtles tema tugevuses.

Jah,
3 aastat tagasi

kui “President” Kaljulaid välismeedias vihkas osa eesti rahvast, siis LE oli vait ja ilmselt itsitasid pihku. Aga noh, kuidas juht, nõnda alamad…

Postimees
3 aastat tagasi

Huvitav, kas need Mart Helmet toetavatele kommentaaridele miinusteladujad on pederastid või tiblad?

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Kommunistid on need!

Enriko
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Õhtulehe vastavates kommentaariumites on plusside ja miinuste suhe 10x-lt Helme kasuks. LE-s vaid kuni 2x. Veider tõesti – väidetavalt kõige EKRE-meelsemas maakonnas. Aga otsustades Lääne Elu ülima poliitkorrektsuse järgi ei hoia A. Karnau toimetuses üksinda Oskar Cheri lippu kõrgel.

Kummaline maailm
3 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Kui võrrelda EKRE häältesaaki valimistel vs kommentaariumites antud plussid, siis tundub, et suur hulk kommenteerijaid ongi pehmelt öeldes “pisut veidrad”.

juss
3 aastat tagasi

Ja milline see EKRE häältesaak siis oli?

Maga kaineks!
3 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Läänemaa ja kõige EKRE-meelsem maakond? Vaata volikogude koosseise! EKRE esindatus nii Lääne-Nigula kui ka Haapsalu volilogus pea olematu. Milles see EKRE ülipopulaarsus Läänemaal väljendub, kui rahvas nende poolt ei hääleta!

Mati
3 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Mida sa, Enriko, räägid!

Postimees
3 aastat tagasi

Pederastia tuleb Eesti Vabariigi välja rookida..
Ükskõik mis vahenditega..
Pederastia eest miinimum 15 aastat üksik vangistust ja munad maha