45

Karilaid kutsub Mart Helmet riigikokku

Lääne Elu

info@le.ee

Siseminister Mart Helme (EKRE). Arvo Tarmula
Siseminister Mart Helme (EKRE). Arvo Tarmula

Siseminister Mart Helme väljaütlemised ajalehele Deutsche Wellele on ajanud kõik poliitikud tagajalgadele – opositsioon nõuab Helme ametist lahkumist, riigikogu liige, Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid kutsub Helmet tagasi riigikokku.

“Ministriametis on poliitkorrektsus vältimatu. Tule riigikokku tagasi! Riigikogu on valitsuse tööandja,” kirjutas Karilaid sotsiaalmeedias.

Opositsioonierakondade liidrid nõuavad siseminister Mart Helme (EKRE) ametist lahkumist seoses tema antud intervjuuga Deutsche Wellele, kirjutab ERR.

Helme ütles Deutsche Wellele: „Geid las jooksevad Rootsi. Seal on kõik olemas, kõik vaatavad nende peale viisakamalt.”

“Seda, et Mart Helme ei sobi ministirametisse teame me juba ammu. Aga mida keegi ei mõista on, kuidas peaminister ei näe suurt pilti ega mõista seda kahju, mida Eestile tehakse. Ma ei usu, et ükski peaminister soovib tegelikult endast maha jätta moraalselt varemetes ja vaenamisest kurnatud Eesti,” kirjutas Reformierakonna esimees Kaja Kallas sotsiaalmeedias. “Loodan, et Jüri Ratas võtab end kokku ja käitub kordki nagu peaminister. Ja vabastab Mart Helme ministriametist.”

Peaminister Jüri Ratas ütles ERR-ile antud intervjuus, et Mart Helme Deutsche Wellele antud intervjuus öeldu on sisutühi, kuna valitsus ei hakka kunagi sellist poliitikat tegema, kuid koalitsiooni tervist ja toimimist halvendavad sellised väljaütlemised tugevalt.

Mart Helme poeg, EKRE esimees ja rahandusminister Martin Helme kirjutas sotsiaalmeedias, et isa sõnu on valesti tõlgendatud. “Mart ütles, et jooksku ringi Rootsis ja sedagi, et Rootsis suhtutakse homodesse sõbralikumalt kui Eestis. Kas vähese keeleoskuse või pahatahtlikkuse tõttu on lause tõlgitud valesti ning valet tiražeeritud,” kirjutas Martin Helme.

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder ütles ERR-ile, et Helme sõnavõttu tuleks ignoreerida.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Valdo
Valdo

Häbitunne on individuaalne, mitte keegi ei saa teha teisele häbi. Antud juhul on tegu Mart Helme rumala käitumisega ja vanamehe räuskamisega. Paraku on meesia see, kes puhub asja suureks. Siinkohal reformistidele, vihakõne ühiskonnas saab vähendada ise eeskuju näidates. Lugesin kuskilt, et meie Ilvesel on süda paha kuna Eesti liigub tema meelest vales suunas ja Ansipil on häbi.
Minu arvamus, Ilvesel tegu madala veresuhkruga või liigsöömisega. Ansip häpeneb oma käitumist.
Armsad inimesed, nautige elu.

Mardist tuleb ikka kirjutada!
Mardist tuleb ikka kirjutada!

Ikkagi oma (Suure-Lähtru) küla mees. Ütleb otse välja, ei keeruta, selle pärast alati huvitav lugeda. Iga asja kohta on tal oma arvamus, julge seisukohavõtt. Laulev revolutsioon- see oli massihüsteeria, Millega Mart kaasa ei läinud. Tal oli sellel ajal targematki teha, kasvatas pulle. Koroona viirus-määrige ennast hanerasvaga ja kandke villaseid sokke ning kõik saab korda! Euroopa Liidu sanktsioonid Venemaa ja Putini vastu- tuleb kohe ära lõpetada jne.

oijah
oijah

paistab, et te loete ainult delfi poolt avaldatud artiklite pealkirju ja siis üritate siin oma rumalust demonstreerida. Väga edukalt muide!

Vanasõna ei valeta
Vanasõna ei valeta

Ära süüdista peeglit (delfit) kui omal lõust viltu on.

Postimees
Postimees

Siin kohal kutsun üles täitma Eestimaa rahvast täitma oma kodanikukohust ja mitte ostma enam Lääne Elu ega nimetatud väljaandesse reklaami… Näis kaua see peldikupaber vastu kestab…

uskmatu toomas
uskmatu toomas

Kui niimoodi on aus ja võib – USA saadik Poolas: “LGBTI õigused on tähtsamad kui katoliku usk ja Poola seadused” siis miks te kõik nagu kaarnad Mardi kallal
olete ?
Millest selline hüsteeria ja vihkamine aga sellepärast,et on ette teada milline saab olema meie inimsete arvamus !

Peter
Peter

Te haapsallased küsige järgmise kov valimise ees vasakradikaali karnau talumise tasu. See peaks ju väga häbi olema kui selline propagandist linnas liigub. Hullem olukord võrreldes sellega kui ekspresident Ilves häbenes eesti rahvast.

Huumor
Huumor

Vasak-äärmuslane Karnau on selles asjas erapooletu… DD

Postimees
Postimees

Elagu Mart Helme!!!
Maha kommunistlikud tiblad ja Eesti Riigi õõnestajad
Elagu Eesti Vabariik

Agu
Agu

see karilaid tegi oma avaldusega nüüd küll endale veel rohkem miinuseid minuarust. Juba varem rahvas kahtles tema tugevuses.

Jah,
Jah,

kui “President” Kaljulaid välismeedias vihkas osa eesti rahvast, siis LE oli vait ja ilmselt itsitasid pihku. Aga noh, kuidas juht, nõnda alamad…

Postimees
Postimees

Huvitav, kas need Mart Helmet toetavatele kommentaaridele miinusteladujad on pederastid või tiblad?

Enriko
Enriko

Õhtulehe vastavates kommentaariumites on plusside ja miinuste suhe 10x-lt Helme kasuks. LE-s vaid kuni 2x. Veider tõesti – väidetavalt kõige EKRE-meelsemas maakonnas. Aga otsustades Lääne Elu ülima poliitkorrektsuse järgi ei hoia A. Karnau toimetuses üksinda Oskar Cheri lippu kõrgel.

Mati
Mati

Mida sa, Enriko, räägid!

Maga kaineks!
Maga kaineks!

Läänemaa ja kõige EKRE-meelsem maakond? Vaata volikogude koosseise! EKRE esindatus nii Lääne-Nigula kui ka Haapsalu volilogus pea olematu. Milles see EKRE ülipopulaarsus Läänemaal väljendub, kui rahvas nende poolt ei hääleta!

Kummaline maailm
Kummaline maailm

Kui võrrelda EKRE häältesaaki valimistel vs kommentaariumites antud plussid, siis tundub, et suur hulk kommenteerijaid ongi pehmelt öeldes “pisut veidrad”.

juss
juss

Ja milline see EKRE häältesaak siis oli?

Agu
Agu

Kommunistid on need!

Postimees
Postimees

Pederastia tuleb Eesti Vabariigi välja rookida..
Ükskõik mis vahenditega..
Pederastia eest miinimum 15 aastat üksik vangistust ja munad maha

rahu ja sallivust
rahu ja sallivust

Kurjategijad ei ole küll hea võrdlus kõrvalekalleteks. Just nii ongi, et üht kõrvalekallet teisele ei tohi eelistada. Inimesed üldiselt on pealael juustega – kiilakat ei tohi diskrimineerida.

Khm..
Khm..

Ärge dramatiseerige üle! Mitte ei meenu, et kedagi tuleriidale saadetud oleks. Mis aga kõrvalekaldesse puutub, siis miks peaks ühte kõrvalekallet pidama normaalsemaks kui teist? Meil on ju kõikvõimalike kõrvalekalletega inimesi, näiteks pedofiilid, keda on tekkinud hirmuäratavalt palju..Paitame pead ja kiidame takka, et nõuaksid oma õigusi?!

wpDiscuz